Anglické mamičky, vybavovali ste príspevok pri narodení v roku 2014 ?
Vsade citam,ze po jan.2014 sa to zmenilo a pokial nemate bydlisko na Sk tak Vam narok zanika.Ja napr.teraz neviem co bude o pol roka.Mame na s
Slovensku nehnutelnosti-odvadzam tam z nich dane-chceme vediet ci sa nam tu s baby bude darit alebo to zabalime a vratime sa....Zaujimalo by ma ci ste sa niektora pokusili vybavit ten prispevokuz po zmenach.
Moja bud.svokra sa bola informovat a tam jej povedali ze nemame narok ze dieta musi mat osetr.lekara na ska. byt prihlasene dopoist.na sk-v diskusii citam ze pokial zijes a pracujes v eu ma ti byt vyplateny ten prispevokv tej kt.krajine.Tu v Uk je tentoprispevok vyplacany len zenam doslova v hmotnej nudzi-nepoznam nikoho komu by ho vyplatili.
no od januara 2014 je podmienkou ZITIE na SK inak ti ho nevyplatia aj ked si obcanom SR a mas trvaly pobyt na SK,ja som to stihla este v decembri aj ked to bolo knap...

u mna aktualna otazka, predvcerom som sa bola pytat na socialke a tam ma schladili - na prispevok narok nemam, hoci mam trvaly pobyt na SVK a aj som obcianka, ale nie som tu poistena zdravotne ani nemocensky....to, ze napr. v CR na prispevok narok nemam (kvoli prijmom), to ich uz na Slovensku nezaujima...
akurat neviem, ako dlho to poistenie musis mat, mozno sa ti bude stacit vratit tesne pred porodom na SVK a nahlasit sa aspon na pracaku...ale zase netusim, ci ta tam vezmu, ked budes tehu....