Beriete korona rodičák po dovŕšení troch rokov dieťaťa?
Dobrý deň žienky ... berie niekto korona rodičak čo dovŕšili vaše detičky 3 ročky? .. ako ste postupovali? boli ste niečo vybavovať?
@mon895 a to bolo kedy? Ja som sa na to pytala a ze to uz nefunguje.😕
@lienkazienka funguje to dalej
@lienkazienka ja som to riesila v maji ale v skupinke su baby co to poberaju stale takze funguje aj nadalej
@mon895 to je ozaj pre mna velka novinky a ze tak dlho. Cakala som ze max zo tri mesiace. A dokedy sa to bude vyplacat, ved corona tu uz s nami zostane.
@lienkazienka uz to raz zrusili 15.10 a okolo 21.10 znova zaviedli 🤣 takze baby beru aj od marca vkuse ja som presla na rodicak zo zdravotneho stavu ale viem ze stale funguje aj pandemicky. Vyplacat sa bude kym ho znova nezrusia co sa neda povedat kedze uz raz povedali ze do konca mimoriadnej situacie a nakoniec ho prvykrat aj ked len na chviku zrusili uz skor
Dakujem. 😊
Ahojte kočky, ja by som sa chcela spýtať, či vzniká nárok na pandemický aj keď mi končí rodičák 28.1., 29.1 - 31.1. budem zamestnaná no od 1.2. nezamestnaná?
Je tu niektorá ktorá vracala pandemicky rodičakSama pani na úrade mi povedala, že prvé pandemicky ? rodičovský a ptom keď skončí jeho vyplácanie sa prihlásim na úrad práce a požiadam o podporu Co čítam diskusie, tak každý že to nie je možné. Necháoem tomu, keď mi to sama úradníčka . povedala (vedela ze mam nárok na podporu).
Ano budu to davat este 100 rokov nebojte sa
@ajush5 ale ocr uz od pondelka nebude a na pandemicky rp uz tym padom nebudete mat narok
@lienkazienka v prípade, ak deti nie sú prihlasene do škôlky, neberie sa do úvahy to, či je škôlka zatvorená ale to, dokiaľ trvá krízový stav. V mojom prípade mi RD skončila v januári a keďže mi počas roka decka do škôlky nevezmú, nastupujú až v septembri. Vyjadrila sa mi tak pracovníčka pobočky sociálnej poisťovne a aj ústredie UPSVAR.
@dezert74 a už vám dieťa dovŕšili 3 roky? beriete stále?
Pandemicky rodicak nie je podmieneny skolkou ja som ho poberala aj ked syn chodil do skolky

Koncom mesiaca v ktorom syn dovrsil 3r mi z upsvr dosli papiere kde som mala cestne prehlasenie ze som nezamestnana so ziadnym prijmom a nemam ani narok na podporu to som im poslala mailom a chodil mi rodicak dalej