Budem mať nárok na materskú?

pingu1
5. aug 2011

ahojte. som mamicka 2,5 rocneho dievcatka. uvazujeme nad druhym babom, ale nie som si ista ako to je s materskou /co sa tyka penazi/. keby som teoreticky otehu o 4 mesiace, ked moje dieta pojde do skolky, musim sa tehotna vratit do roboty, aby som mala narok na matersku, alebo ked uz mam raz odrobenych tych 200 neviem kolko dni, tak mam automaticky narok na nu?

stvura
5. aug 2011

Dôležité je vedieť z akého poistenia si mala nárok na to prvé materské. Ak si stále zamestnaná - teda trvá ti pracovný pomer- ale si s prvým dieťaťom na rodičovskej, tak budeš mať nárok na materské.
Ale ak si nebola 270 dní pre pôrodom druhého dieťaťa nemocensky poistená tak nemáš nárok na materské. V tom prípade budeš dostávať len to čo doteraz - teda len jeden rodičovský.

cigaretka5
8. aug 2011

opytaj sa v teme dobrovolne nemocenske poistenie

stanka77777
11. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...