icon

Budem mať nárok na materskú?

9. apr 2024

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ohľadom materskej,
S prvým dieťaťom som na materkej od 7.8.2021, od apríla 2022 už na rodičáku, zamestnávateľ mi ukončil pracovný pomer 31.5.2023, aktuálne som opäť tehotná, rodičák mi končí v septembri 2024, termín nástupu na druhú materskú mám 12.7.2024, zamestnaná som opäť od 15.3.2024, budem mať nárok na materskú?
Podmienku dva roky spätne by som spĺňať mala a teda materská by sa mi mala rátať z posledných 90dní, ale pre istotu sa pýtam ak sa tu niekto tomu rozumie, ďakujemm

janica_
•
9. apr 2024

Preco sa nespytas rovno v poradni na to urcnej? https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...

autor
•
9. apr 2024

@janica_ pretoze mi tam nikto tyzden neodpoveda

andula1988
•
9. apr 2024

270 dni za posledné 2 roky by si mala spĺnat, na tehotenske to ale zrejme nebude …
Ci sa bude ratat za 90 dni z platu je otazne lebo si to vedia preverit a nemusi to prejst

autor
•
9. apr 2024

@andula1988 Na tehotenske narok nemam, to viem 🙂 o to mi nejde, len som chcela vediet ohladom tej materskej, pri prvej materskej sa mi to ratalo z poslednych 90dni lebo som menila zamestnavatela a teraz by to malo byt tiez tak pokial sa splni minimalne tych 90 dni

draik
•
9. apr 2024

Už sa to posudzuje prísnejšie, keďže je jasné, že sú to špekulácie na vysoké materské. Najmä, ak by ste po 90 dňoch išli na PN.

autor
•
9. apr 2024

@draik Tak kľudne si preveriť môžu, som zamestnaná u rovnakého zamestnávateľa ako som aj bola aj s rovnakým príjmom ako som aj mala, len ma omylom odhlásil toho 31.5.2023, dieťa mi chodí do škôlky a ja opäť môžem byť v práci, takže zmluvu mi urobil na novo na dobu neurčitú