Budem mať nárok na materskú, keď som na úrade práce?
ahojte, chcem sa len informovat ,pri syncekovi som mala matersku ,vsetko ako ma byt ,potom som nastupila do prace , odrobeny mam 1rok a 4mesiace , potom ma poslali na preventivnu prehliadku len tam som nepresla kvoli problemom s tlakom a krvou ,cize ma prepustili s odstupnim ,zacala som sa hlasit na urade prace a tak som otehotnela , teraz sa chcem opytat ak som na urade prace budem mat narok na matersku,nebola ste niektora v rovnakej situacii ?
@evittam aha, tak to som nepostrehla, že písala. Samozrejme, že musela splniť podmienky, je vylúčené, aby poberala materskú, ak nesplnila podmienky.
chcem si to tu len overit, kedze termin mam koncom januara v novembri ma prepustili teraz som na irade prace a mam odpracovanych 270 dni a som v ochrannej lehote mam narok na tu maximalnu matersku?
@natalienka12 No ako sme sa docitali tak ze vraj pobera.....😂😂😂 aj ked nárok nesplnila. A odpoved stale nemam teda na základe coho.
@titimata nárok áno, ale či na maximálnu to máme ako vedieť?
@zalka aha vlastne hej, ona nastúpila na MD už asi v roku 2017 takže VZ bude rok 2016
@titimata Niečo mi tu nesedí. Prečo si na úrade práce? Nenastúpila si už na materskú?
@natalienka12 nie chybal mi mesiac a dr mi nechcel dat pn
@titimata To je bežný prípad, že dostaneš skutočne "odbornú" radu 😀
este raz dakujem za odpoved a pekny zvysok dna prajem vsetkym
@natalienka12 Aký "super" lekár, to ťa nenechal mesiac PN tehotnú v treťom trimestri? Choré toto. Správne potom píše zalka, tvoj VZ bude rok 2016 a záleží,koľko si zarábala.
Ja chapem co je materska a rodicovsky, rodicovsky poberas po skonceni materskej ,to je po pol roku ak sa nemylim...a netvrdim ,ze nemate v tom pravdu...na poistovnu som sasa chcela ist informovat na com vlastne som...ci sa da este ta MD poriesit...neodpovedala som lebo sa citim zle
@natalienka12 ja velmi dobre chapem co mi radite ,viem,ze nemocenske, je nieco ine ako zdravotne poistenie
@morandia No evidentne nevieš, keď si písala, že počas evidencie na ÚP za teba štát platil nemocenské poistenie. No a sklamem, môžeš napísať aj prezidentovi aj verejnému ochrancovi práv, nárok na materskú jednoducho nemáš.
@evittam To bude nejaka tajna "finta" ked jej to moze povedat len osobne.
@natalienka12 Myslíš, ze by na zaklade nejakej tajnej "finty" odsuhlasil a priznal nejaký pracovník SP niekomu MD.,☺️😉
@evittam Jasneeee

Ahojte, viete mi poradit ako sa mi bude počítať materská, pokiaľ by som otehotnela tento rok v februári/marci tj termín pôrodu november/december. Viem že sa počíta z predchádzajúceho kalendárneho roku pred nárokom na materskú a aj to že je nutné byť 270 dni ale nemocensky poistená. Neviem si vsak rady s tým, ze v 2017 som pracovala od 31.10 do 31.12 čiže 62 dni a pracovať budem nadalej az do nástupu na materskú.
Nespĺňam však podmienku 90 dni poistenia v 2017. Podla čoho ai mam vypočítať materskú?
Ďakujem

@natalienka12 No ale ak poberá 340Eur tak to bude MD. Ale urcite jej musel vzniknut narok a nie,ze tu autorka tvrdi ze nema 270dni NP a pobera MD.