Budem mať nárok na materskú po práceneschopnosti?
Dobrý večer prajem. Chcem sa spýtať, čo mam robiť. Od októbra minulého roka do 22.maja som bola na pn kvôli ťažkostiam s chrbticou. 1.juna som nastúpila do novej prace a dnes som zistila že budeme mať druhé dieťatko. Nečakala som to ale nevadí, tešíme sa. Chcem sa opýtať, či budem mať nárok na materskú. Termín mám cca v strede januára. Na PN som šla v ochrannej lehote po podaní výpovede. No teraz mi začína 3 mesačná skúšobná doba a ja neviem čo mám robiť. Či oznámiť tehotenstvo, no to viem , že ma rovno prepustia alebo dať vedieť až po skúšobnej dobe. Vždy som bola riadne zamestnaná no kvôli zdravotným problémom to teraz takto vyšlo. :/ nerada by som prišla o materskú… Pripadne môže to zamestnávateľ nejako napadnúť že som dala vedieť až v 4.mesiaci že čakám bábätko ? Budem vďačná za všetky rady. 🙂
@sisa183 nepísala si tu včera to isté?
@bielasovicka pozri si profily kto kde písal a netrep pokiaľ to nie je k veci. A keby aj, načo komentuješ odveci ? ;)
A v novej praci mas zmluvu rovno na neurcito? Nemas na prvy rok len? Inak nemas povinnost nic oznamovat, je to len tvoje pravo, ktore nemusis vyuzit. A inak teraz si to zistila, ved este ani nevies ako to dopadne. Pride mi uplne normalne to oznamit az v 4+ mesiaci
Klidek 😉
A v novej praci mas zmluvu rovno na neurcito? Nemas na prvy rok len? Inak nemas povinnost nic oznamovat, je to len tvoje pravo, ktore nemusis vyuzit. A inak teraz si to zistila, ved este ani nevies ako to dopadne. Pride mi uplne normalne to oznamit az v 4+ mesiaci
@maranta_leuconeura Áno dnes som to zistila, šok, ale milý šok. 🙂 áno na neurčito mi dali zmluvu.
@sisa183 vyrataj si kolko mas uz dni DNP
@balerina2025 teoreticky, keby zájdem na socialku budú mi to vedieť povedať hneď ?
Chod na SP a aktivuj si elektronicky ucet poistenca, tam uvidis tvoje odrobene dni/roky aj zarobky. Zalezi aj od porodu ze ci stihnes nazbierat tych 270 dni.
kedy ti skoncil tvoj predchadzajici pracovny pomer ?
@balerina2025 teoreticky, keby zájdem na socialku budú mi to vedieť povedať hneď ?
@sisa183 neviem ci budu ochotni.
kedy ti skoncil tvoj predchadzajici pracovny pomer ?
@mamina7070 31.oktobra a potom som šla na pn v ochrannej lehote. No zabudla som napísať, že pracovný pomer mi trval v druhej práci kde som bola len občas a až keď som končila PN teraz v máji tak som volala aby ma odhlásili že mám inu prácu.

Zase?