Budem mať nárok na MD, ak mi dá zamestnávateľ výpoveď kvôli presunu oddelenia?
Prosim potrebujem pomoct rd mi konci 09/20, na md nastupujem 5/20. Avsak zamestnavatel moje oddelenie presunul do inej krajiny, ale ako firma s inymi zamestnancami ostava tu. Moze mi dat vypoved, a aj keby dal ku koncu 02/20. Je nejaka moznost aby som mala matersku? Pride mi to nespravodlive nieje to.moja chyba. Pracujem od konca vs a teraz toto. 🙏🙏🙏
@ceklis stačí ak zanikne jej miesto,mal by jej ponúknuť náhradné,ktoré nemusí prijať a tým jej vzniká odstupné,ale to sa mi zas zdá ako príjem ktorý by jej mohol ovplyvniť md. Ale toto skôr pomôže nejaká mzdova účtovníčka. Mi máme v skupine skvelú babu ktorá vie odpoveď na každú otázku čo sa tohto týka. Skúsim to nájsť nick
@angela85 oki, ale nemôže to spravit v ochrannej dobe. Jednoducho musí pockat kým ochranna doba skončí, nie? Idem pozrieť nejaký paragraf. Podľa mna jej výpoveď môže dať len vtedy ak zanikne cela spoločnosť, inak môže len zrušiť pozíciu a to je všetko. Výpoveď dostane keď sa vráti z druhej materskej, jedine ak by jej nútil podpísať dohodu o ukončení PP

@zuz0404 veď po RD nastúp do práce aby sa ti obnovilo NP a potom PN až do MD.....tie dátumy ti tam veľmi nesedia🙂