Budem mať príplatok k príspevku pri narodeni dieťatka?

tehulka_mk
29. dec 2011

Ahojte, polozim rovno otazku:

" príplatok k príspevku pri narodeni dietata: je potrebné OP, RL + kópiu, kartičku z banky prefotenú, potvrdenie od gynekológa že je dieťa prvonarodené a že boli absolvované všetky prehliadky,potvrdenie od pediatra že sa dieťa dožilo 28 dní, POTVRDENIE ZO ZDRAVOTNEJ POIST. ZE SI PRED PORODOM BOLA POVINNE POISTENA 1 ROK .. "

Pytam sa, ak som otehotnela v oktobri2011 a od oktobra 2011 si platim dobrovolne zdravotne poistenie a predtym som jaksi polroka neplatila ziadne odvody, v tom pripade neziskam PRIPLATOK K PRISPEVKU PRI NARODENI DIETATA 😠 ? Ci to uz neplati ?

bamartinka
29. dec 2011

Ahoj, najlepšie bude, ak sa opýtaš priamo na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny príslušnom podľa miesta trvalého pobytu.
Viac na stránke napr.:
http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?...
Viac si už nepamätám 🙂

danielka1982
30. dec 2011

ak sa nemýlim,tak príplatok by si mala dostať ale na materskú už nárok mať nebudeš pokiaľ sa dieťatko narodí skôr ako ubehne 270 dní od začiatku platenia poistenia.Ja som sa tiež informovala lebo som si neplatila DNP a som na čiast.inv.dôchodku.Verzia pre mňa znela:nárok na materskú nemám ale budem poberať rovno ten rodičovský príspevok.

lucyliu
30. dec 2011

ahoj, ja nemám vôbec zdravotné poistenie na slovensku (od 02/2010), malý sa narodil v nemecku a teraz som si bola vybavovať tieto oba príspevky a v pohode, nechceli nič zo zdravotnej poisťovne. peniažky vraj prídu v januári 😉 myslím, že toto sa týka len cudzincov alebo ak bolo bábo narodené mimo EHP, sa mi zdá, že to na tej žiadosti aj je vysvetlené, len už si nepamätám ako to tam bolo, kukni poznámky 😉
danielka1982 píše o nemocenskom poistení

stanka77777
10. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí. V prvom z nich je samostatná kapitola venovaná príspevku pri narodení dieťaťa a príplatku k tomuto príspevku.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...