Budem poberať materskú v zahraničí pri poistení na Slovensku?
Ma niekto skúsenosť ? Materská v Nemecku - rodila som na Slovensku kde som aj pracovala ale vypršala mi zmluva, avšak splnam podmienku 270 dni postenia takze materská mi bola schválená, avšak sťahujeme sa do zahraničia a dieťa bude poistené pod otcom ktorý tam pracuje. Budem aj naďalej môcť poberať materskú, keďže ja ostanem poistená na SK ?
????? verim ze nemci nebudu tak drbnuti, ze ti budu este nebodaj vyplacat matersku v nemeckej vyske !
preco mas byt poistena na svk ak sa stahujes do nemecka? ????? budes snad pripoistena pod muza ci? budes mat nadalej na svk TP? budes mat TP aj v nemecku? vela chyba informaciii
@anonym_545258 ja mám schválenú materskú tu na SK nakoľko som tu odrobila a v Nemecku ju neplánujem samozrejme žiadať, nakoľko ju chcem naďalej poberať tu, aspoň do skončenia tých 6 mesiacov, z toho dôvodu tu ostávam aj poistená. S partnerom niesme zobratý, pod neho ka nikto nepoistí, iba malého.

????? verim ze nemci nebudu tak drbnuti, ze ti budu este nebodaj vyplacat matersku v nemeckej vyske !
preco mas byt poistena na svk ak sa stahujes do nemecka? ????? budes snad pripoistena pod muza ci? budes mat nadalej na svk TP? budes mat TP aj v nemecku? vela chyba informaciii