icon

Budeme si na materskej platiť odvody?

9. sep 2025

Môžete mi toto vysvetliť to keď budem na materskej budem si ešte z tej biednej materskej musieť platiť odvody? Čo im už drbe na hlavy? To čo majú z čoho žiť ľudia, žrať hlinu a piť dažďovú vodu?

Budeme si na materskej platiť odvody?
aaadkaaa
9. sep 2025

Ake odvody? Zdravotne ti platit budu,do socialky povinne nie su,tak ich platit nebudu a obdobie sa ti teda nebude ratat do dochodku...laicky povedane. Takze ty nebudes platit nic

autor
9. sep 2025
@aaadkaaa

Ake odvody? Zdravotne ti platit budu,do socialky povinne nie su,tak ich platit nebudu a obdobie sa ti teda nebude ratat do dochodku...laicky povedane. Takze ty nebudes platit nic

@aaadkaaa fajn ale teraz platili do dôchodku, teraz keď nebudú tak nebudeme mať nič..nemusíš platiť nič -nebudeš mat nič ale doteraz si neplatil ale mal si aspoň niečo k dôchodku..kto bude chcieť bude musieť platiť

zuzkaa1991
9. sep 2025
@anonym_autor

@aaadkaaa fajn ale teraz platili do dôchodku, teraz keď nebudú tak nebudeme mať nič..nemusíš platiť nič -nebudeš mat nič ale doteraz si neplatil ale mal si aspoň niečo k dôchodku..kto bude chcieť bude musieť platiť

@anonym_autor
@anonym_autor dôchodku sa nedozijeme takze istym spôsobom to nam moze byt jedno.myslim.rocnok 1990 a plus ;) kedze stale sa hranica zvysuje preto aj tak my mladi si šetríme na dôchodok inkde ( ak náhodou sa dožijeme.kedze od štátu nic skoro nedostaneme za 40r 50r)

moonlight1210
9. sep 2025

Tak, das dieta do jasli, skratis matersku a pojdes do prace, aby si neprichadzala o roky do dochodku.
Alebo si zalozis vlastne sporenie na dochodok a ten dochodok zo socialky bude bonus k nemu.

gabriellka
9. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor môžeš ostať kludna. Gréci dôchodky nemajú a my ich tiež mať nebudeme. Hoci mne sa rodicak rátal do odrobených rokov ale nič mi to nebude platne

mamina7070
9. sep 2025

o

anonym_4aed12
9. sep 2025
@zuzkaa1991

@anonym_autor
@anonym_autor dôchodku sa nedozijeme takze istym spôsobom to nam moze byt jedno.myslim.rocnok 1990 a plus ;) kedze stale sa hranica zvysuje preto aj tak my mladi si šetríme na dôchodok inkde ( ak náhodou sa dožijeme.kedze od štátu nic skoro nedostaneme za 40r 50r)

@zuzkaa1991 weheeej som ročník 1989
podľa tvojich výpočtov sa teda dožijem 😃🏃‍♀️😃🏃‍♀️😃 asi ich budem voliť 😁

anonym_4d5a9b
9. sep 2025

treba ísť do ulíc tejto vláde už totálne preplo a dúfam že každý kto ich volil sa ich to dotkne najviac - nebudú mať na lieky, zdravotnú starostlivosť, nemôcť si dovoliť zdravé jedlo a vôbec jedlo nákupy a podobne! Čiže ficovolici užívajte si tieto všetky opatrenia sú vďaka vam aby si vlada mohla dať viac do vrecka z vašich peňazí 🫶

anonym_9016c1
9. sep 2025
@anonym_4d5a9b

treba ísť do ulíc tejto vláde už totálne preplo a dúfam že každý kto ich volil sa ich to dotkne najviac - nebudú mať na lieky, zdravotnú starostlivosť, nemôcť si dovoliť zdravé jedlo a vôbec jedlo nákupy a podobne! Čiže ficovolici užívajte si tieto všetky opatrenia sú vďaka vam aby si vlada mohla dať viac do vrecka z vašich peňazí 🫶

@anonym_4d5a9b najhoršie je, ze ficovolici to nechapu. A vacsiny sa to nedotkne, dochodcom je srdecne jedno, ci zrusia sviatky alebo zvysia odvody. Ja by som bola za to, aby pravo volit mali len pracujuci. Lebo rozhoduju o tom, co sa bude diat s ich peniazmi. Som zvedava, ako by to potom vyzeralo.

anonym_1c6ea2
9. sep 2025

Doteraz platil štát ale to platil iba to, ze sa rátali roky do dôchodku ale ako prijem za tie roky bol nula
A teraz má byť zmena ze štát neplatí ten zaklad na tie roky aby sa rátali a tym ušetrí ale do dochodku sa roky rátať budu a výška príjmu sa bude rátať z času pred materskej

hiro
9. sep 2025
@anonym_1c6ea2

Doteraz platil štát ale to platil iba to, ze sa rátali roky do dôchodku ale ako prijem za tie roky bol nula
A teraz má byť zmena ze štát neplatí ten zaklad na tie roky aby sa rátali a tym ušetrí ale do dochodku sa roky rátať budu a výška príjmu sa bude rátať z času pred materskej

"a tym ušetrí" ako? Neušetrí ani cent. Zníži terajšie dôchodky? To čo tam nedá týmto spôsobom o to viac bude sociálnu dotovať.

diablikovci
9. sep 2025

Len do prace, prace, len aby bolo kde ísť do tej prace.

anonym_1c6ea2
9. sep 2025
@hiro

"a tym ušetrí" ako? Neušetrí ani cent. Zníži terajšie dôchodky? To čo tam nedá týmto spôsobom o to viac bude sociálnu dotovať.

@hiro zle som to napisala v postate štát reálne neplatil nič doteraz iba sa zaratavali roky ale do dôchodku za tie roky bola nula
A teraz sa tak isto zaratavaju roky ale s tým ako keby mamička mala plat co mala pred materskou
Takže toto spravili ako ten plusovy bod ľuďom popri tych minusoch ďalších

17alexis
9. sep 2025

@anonym_autor preco biedna materska? Ved ta je 70 alebo 75% z hrubeho platu. Rodicak je bieda, ale tak lepsie ako davnejsie, ked byval 270€ ci kolko. 😁

anonym_cb33eb
9. sep 2025
@anonym_1c6ea2

@hiro zle som to napisala v postate štát reálne neplatil nič doteraz iba sa zaratavali roky ale do dôchodku za tie roky bola nula
A teraz sa tak isto zaratavaju roky ale s tým ako keby mamička mala plat co mala pred materskou
Takže toto spravili ako ten plusovy bod ľuďom popri tych minusoch ďalších

@anonym_1c6ea2 ale prosím ta, napriklad taky druhy pilier doteraz mamičkám na materskej platil štát. Druhy pilier je vlastne sporenie na dochodok. Kedze teraz to štat platiť nebude, mamičkám tam nik peniaze nebude dávať a v konečnom dôsledku budu mat nižší dôchodok. Akoze nechapem ako tam mohli napísať takú blbosť a zatajiť toto.
Oberu tie zeny o dochodky.

reela
9. sep 2025

Takze mi stat nebude prispievat na prvy a druhy pilier za ten cas, co som na materskej a rodicovskej? Mozem si to platit za ten cas sama?

anonym_3a5148
11. sep 2025

Dámy z materskej budeme odvádzať prosim pekne daň 🙂

anonym_d95142
11. sep 2025
@diablikovci

Len do prace, prace, len aby bolo kde ísť do tej prace.

@diablikovci v takej Amerike ideš po 600nedeli. V Uk, švédsku po roku

diablikovci
11. sep 2025
@anonym_d95142

@diablikovci v takej Amerike ideš po 600nedeli. V Uk, švédsku po roku

@anonym_d95142 áno ideš… ale vo Švedsku máš prispôsobené k deťom.
V taliansku ženy v Tirolskej časti robia 4 hodiny alebo 6 hodín..

anonym_d95142
11. sep 2025
@diablikovci

@anonym_d95142 áno ideš… ale vo Švedsku máš prispôsobené k deťom.
V taliansku ženy v Tirolskej časti robia 4 hodiny alebo 6 hodín..

@diablikovci tu sa to ťažko zmení, preto nechali ženy 3roky doma. Mám švagrinú v UK,po roku nastupila,dieťa do jasiel, detto známa vo švédsku, neviem, žeby mala skrátený čas (možno nechcela),