Bývalý partner pracujúci v Rakúsku

deniskanajkrajsia
16. okt 2023

Pekný deň,
ja som bola nezamestnaná keď som otehotnela ale mala som nárok na materskú aj vyšší rodičak len tým že jeho otec pracuje v AT tak mi to všetko stopli. Lenže sme išli od seba každý bývame inde a zatiaľ to neriešil, dá sa nejako vybaviť aby som brala v tomto prípade zo Slovenska ? Na úrade sedia ženy ktoré asi nevideli taký prípad alebo ja neviem, neviem sa to ani nikde dočítať už neviem kde by som sa mala opytat.
Neriešil to náhodou niekto ?
Ďakujem

bluemoon24
16. okt 2023

@deniskanajkrajsia na strankach sveho Upsvaru si najdi kontaktni formular a napis tam, co potrebujes. Me vzdycky do 3 dnu odepsali. A taky jsem resila RP vramci EU, akorat jinou situaci nez ty.

alickapusinka
16. okt 2023

Chod priamo na úrad v mieste trvalého bydliska. Ešte dnes povedz aký máš problém a oni TI už poradia .Pokiaľ vybaviš papiere tam sa čaká tak čím skôr tým lepšie.

deniskanajkrajsia
autor
16. okt 2023

@alickapusinka veď práve že som bola a oni nevedia s tým nijako pohnúť iba som chcela či niekto nemá skusenost inú..

alickapusinka
16. okt 2023

@deniskanajkrajsia oni ti musia povedať informácie tak treba ísť na vedúcou úseku alebo napísať riaditeľke pod ktorý úrad patríš že či TI môže vysvetliť ako to že to nevedia. ONI to musia vedieť ako že nie.

stefi_k
16. okt 2023

V tvojom pripade neviem konkretne poradit, ale kedze mas stopnute socialne davky, zisti si ci ti platia zdravotnu poistovnu aby si nezazila neprijemne prekvapenie. Dalej by som riesila zverenie dietata do starostlivosti a alimenty. A potom, tak jak baby radia ist na upsvar a hladat riesenie.

deniskanajkrajsia
autor
16. okt 2023

@stefi_k no to som už pozerala že mi nikto neplatí, ani neviem kto mi v tomto prípade ma platiť, musím sa ísť informovať…

stefi_k
16. okt 2023

@deniskanajkrajsia len takto ti vznika dlh voci zdravotnej poistovni. Treba to riesit, cim skor. Ako dlho si uz nepoistena ?

deniskanajkrajsia
autor
16. okt 2023

@stefi_k od septembra ale to som myslela že ešte budú za mňa platiť keďže to som mala ešte materskú + rodičak

tundra
16. okt 2023

Ved ked ste isli od seba neznamena,ze uz nie je otec dietata.On,ako otec ma povinnost tieto veci riesit.Samozrejme,ked kasle na to,ty mas teraz problem.Na zaklade dohod medzi EU to tak je.Pracoval som roky v AT a vzdy sa vsetko vyriesilo.Dokonca rozvedeny kolega bral pridavky na deti v AT.Skus s byvalim hodit rec,ci by to nevyriesil v AT,ty mas dost obmedzene moznosti tu na sk.