Čerpanie PN medzi rodičovskou a materskou
Ahojte. 20. mi končí rodičovská dovolenka, ale som 8. týždni tehotenstva a s gynekologičkou som dohodnutá že od 22. ma vypíše, lebo mám fyzicky ťažkú prácu. V práci som to ešte nehovorila ale už sme tak mesiac dohodnutí že budem čerpať dovolenku hneď po nástupe, lenže dneska keď som bola v robote pre papier som sa prekvapila, lebo vedúca ma zapísala hneď na prvý deň na celodennú. Pýtala som sa na dovolenku ale povedala že prosté to takto bude a nechce mi dat na prvy tyzden. Potrebovala by som ten jeden deň, aby mi vyšiel dobre vymeriavací základ. Ale keď mi nedá tú dovolenku a hneď ten deň sa vypíšem neaktivuje sa mi nemocenske že? Ako postupovať v takomto prípade? PN sa mi bude počítať z 2024 ale materská z 2025 tak neviem čo mám robiť…
@anonym_autor preco by ta mala vypisat? ved nech ti najdu lahsiu pracu..
ako sa budes starat o dalsie dieta, len v case vychadzok? :DDDDDDD

@anonym_autor par. 113 ods. 3 Zakonnika prace hovori, ze ak si zamestnanec nemoze vycerpat dovolenku kvoli materskej a rodicovskej dovolenke, zamestnavatel mu ju poskytne po skonceni materskej a rodicovskej dovolenky. Takze ti musia umoznit cerpanie celej nahromadenej dovolenky hned po skonceni rodicaku. Samozrejme, ze ak pojdes na PN, tak sa cerpanie znova odlozi.