icon

Čo ak som nestihla prejsť z MD na RD po 34. týždňoch?

zuzu113
1. aug 2021

Nejak som na to pozabudla a nestihla som v danej lehote prejst z MD na RD 🙈 Viete mi prosim povedat ci to bude problem?Presvihla som to o nejake ccs 3 tyzdne.dakujem

pribinak
1. aug 2021

@zuzu113 akože si si nepožiadala o rodicak? Nie 3 týždne nie je žiadny problém, doplatia ti to

zuzu113
autor
1. aug 2021

@pribinak ano ano tak,nepoziadala...dakukem.za info

pribinak
1. aug 2021

@zuzu113 nemusíš mat paniku, kľudne si to zajtra začni vybavovať, meškanie 3 týždne je úplne ok

riamia91
2. aug 2021

Vyplácajú 6 mesiacov spätne, môžeš požiadať aj o rok neskôr, ale vypláca sa vždy len 6 mesiacov dozadu. RD sa neviaže na RP, RD je čas, na ktorom si sa kvázi dohodla so zamestnávateľom, že sa budeš starať o dieťa doma.

ajka0207
2. aug 2021

Ja len taku teoretickú otázku, že ak zamestnávateľ nebol informovaný o nástupe na RD, mohol by ju kvôli tomu prepustiť? Nevravím že to je prípad autorky, len ma to zaujíma či právne je to čisté?

riamia91
2. aug 2021

@ajka0207 mne zavolali z práce, aby som im zaslala papier o ukončení MD a automaticky, keďže som im nevravela, že nastupujem do práce to brali, že ostávam na RD. Ale právne neviem ako to je.

kristina1001
2. aug 2021

@zuzu113 ja som na Tom bola takisto a nič sa nestane ani keby si o pol roka žiadala všetko ti doplatia

alison11
5. aug 2021

@zuzu113 Pokiaľ si dlhšie na MD o 3týždne musíš včas dať im vedieť skôr než Ti zaplatia Ďalší mesiac MD lebo to musíš vrátiť potom.A Rd Ti vyplatia aj spätne keď im pri zrušení MD dáte vedieť od kedy by si na Rd mala byť.