icon

Čo je potrebné vybaviť, aby som ostala na predĺženej materskej do 6 rokov dieťaťa?

latarina
3. jan 2019

Prosim vas kto si dal predlzit matersku do 6 rokov dietata??? Co je pitrebne vybavit???

deti95060810
3. jan 2019

materskú a či RD...
platenú - neplatenú...
má dieťa zdr. problémy?

evittam
3. jan 2019

@latarina MD nie je mozne predlzit do 6rokov dieťaťa. Max.o 3tyzdne -ak si osamela matka.

latarina
autor
4. jan 2019

@evittam pomylila som sa myslim rodicovsky.

evittam
4. jan 2019

@latarina Platenu ci neplatenu?

latarina
autor
4. jan 2019

@evittam platenu

evittam
4. jan 2019

@latarina No v prvom rade tvoje dieta musi mat na to potrebnu diagnózu/y-a potom ziadost o predĺženy RP zo zdravotných dôvodov na UPSVaR a dolozit lekárskymi správami od odborných lekárov.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
latarina
autor
4. jan 2019

@maciatkolulu ahoj. Chodi ale este nerozprava. Ma 2 r.aj 4mes. Rozmyslam iba nad alternativami bud dat ho do skolky alebo predlzit. Chodime od narod.ku neurologicke. Neviem ci to staci

evittam
4. jan 2019

@latarina To aai tazko. To nie su žiadne extra diagnózy.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
latarina
autor
5. jan 2019

@maciatkolulu ahoj. My chodime preto k neurologicke lebo ked bol maly tak slabo drzal hlavicku a tak je sledovany vo vyvine. Od pretacanie...chodenie a tetaz rec.

evittam
5. jan 2019

@latarina Sledovanie na neurológii nie je diagnoza na predlzeny plateny RP. Je tu o tom par diskusii kde maju mamicky naozaj chore deti a nepriznali im.

veronikaszabova
5. jan 2019

@latarina tak s tym vam urcite nepredlzia RP.
Kamoska ma malu - v 2 rokoch mala nador na vajecniku, nasledne operacia, rekonvalescencia, odvtedy imunita naprd. A plateny predlzeny jej neuznali.
To, ze este nerozprava, nie je take strasne

gasinka1983
5. jan 2019

No mne predlzili RD, bez vaznych diagnoz....boli sme raz na neurologii ked mal jeden rok lebo niekedy zachadzal, raz sme boli na koznom kvoli exemu, co mu aj zmyzlo za mesiac.....potom som isla k nasej DR, narovinu som jej povedala o co mi ide, pislala ma zas na neurologiu, kozne....aj tam som pivedala co chcem a vysli mi v ustrety, napisali svoje vyjadrenie, ku akoze diagnozam....+ vela zalezi co napise do spravy pediatricka. Mne napisala ze syn je este plienkovany, nevie sa sam najest tak odporuca este aby bol doma, ze si vyzaduje 24 hod starostlivost, samozrejme bol sikovny ,plienky nemal .....toto bolo v marci, vo februari dovrsil 3 roky. A v aprili mi prislo ze predlzuju do 5,5 roka dietata. V septembri nastupil do skolky a ziadny problem, RD beriem dakej. Treba vyskusat.

evittam
5. jan 2019

@gasinka1983 Pekne zneuzivanie systemu. Dieťaťu nic nie je a ty mas z toho peniaze a ten kto ich naozaj potrebuje tomu ich nedaju. Ale tak to v našom state chodí....

veronikaszabova
5. jan 2019

@evittam presne tak. Smutne

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
gasinka1983
5. jan 2019

@evittam no.som len.vyuzila możnosť.(som zabudla napisat ze to bolo pred 8 rokmi)...lebo bohuzial zijeme v hladovej doline ,kde sme vtedy zarabali 300€ a len za byvanie sme platili 220€. Podotykam ze sme pracujuci rodicia, niesme na soc.davkach. Teraz mame este aj 19mesacnu dcerku od ktorej som musela odist do zahranicia pracovat ako OP. Prvykrat ostala s manzelom ked mala 7 mes. lebo ked mi.skoncila MD s dcerkou, tak nam nevychadzalo....je to hamba tohto statu.

evittam
5. jan 2019

@gasinka1983 Toto mna naozaj nezaujima. A čo je hanba tohoto štátu?! Ze matka ma platenu RD do 3rokov? A potom este o.ebe systém aj s lekármi ako ty (co je mimochodom trestne) a pyta peniaze do 6 rokov? A prepac za uprimnost-ked nemám z coho zit tak si nerobim deti a nečakám, že sa o ne postara stat. A RP je socialna davka to by si mala vediet ked si si ju vybavila.

veronikaszabova
5. jan 2019

@gasinka1983 to su len vyhovorky.. vzdy sa da prestahovat tam, kde je lepsie.

gasinka1983
5. jan 2019

@evittam no o svoje deti sa prikladne staram takze taketo reci si odpusti,ze naco su my...ja pracujem od svojich 18 rokov. Niesom.prizivnik, vyuzila som moznost predlzenia a čo???

evittam
5. jan 2019

@gasinka1983 Zneužila si lekárov a vedome si klamala. To je všetko. Ale to nie je moja vec. A nikde som nenapísala to co pises.

mogaa
5. jan 2019

@latarina musí mať diagnózu....na tvojom mieste tlačím na neurologičku, teda spýtam sa jej či to môže súvisieť s tým že dieťa je hypotonické....ak je stále ešte dieťa hypotonické teda musí cvičiť a k tomu nerozpráva tak môže napísať podozrenie na DMO, ak ale už nemusí cvičiť znamená to že tonus sa upravil a ostal len problém s tou rečou...ide o to či je dieťa len "oneskorené" aj s rečou alebo je tam už tá diagnóza(neviem presný názov) - je to diagnóza kde má dieťa problém naučiť sa rozprávať - teda tlačím aj na neurologičku aby vás niekam poslala na vyšetrenie......K tej logopedičke si sa u vás neskúšala objednať? Treba vybehnúť na polikliniku k logopedičke a spýtať sa jej či sa pozrie na dieťa, že nerozpráva a chceš ju dať do škôlky....A už záleží na nej či ťa objedná hneď (čaká sa aj viac ako mesiac) alebo ti povie že až po 3 rokoch.....ale ak jej povieš že ti nerozráva vôbec, tak by ho mohla zobrať skôr. To záleží na logopedičke, po 3roku vás musí zobrať, do 3rokov môže.

slniecko3108
9. jan 2019

MD neviete predĺžiť... Len rodičovský. No ten je problém vybaviť ak dieťa fakt nemá zdravotné problémy. Na astmu už nepredĺžia. My sme vybavovali nedávno. A máme fakt dg a bála som sa čo bude. A je otázka či keď si predĺžite môžte dať dieťa do škôlky lebo vraj sa robia už kontroly. Raz keď je dieťa chore nepatrí do kolektívu.