icon

Čo robiť, keď končí predĺžený rodičovský príspevok?

toccara
14. apr 2026

Ahojte na upsvar mi nedvihaju teleofon, konci mi predlzeny rodicovsky prispevok. Ozvu sa mi z upsvar alevo ja nieco by som mala hlasit aby mi pridavok ostal?

anonym_d508b8
14. apr 2026

@toccara záleží ako konci, máš ho na rok predĺžený? Alebo už dovŕšilo dieťa 6 rokov? To už je limit a príspevokk konci. Môžeš žiadať už len o opatrovateľský , prídavok na dieťa ti ostane 60€

toccara
autor
14. apr 2026
@anonym_d508b8

@toccara záleží ako konci, máš ho na rok predĺžený? Alebo už dovŕšilo dieťa 6 rokov? To už je limit a príspevokk konci. Môžeš žiadať už len o opatrovateľský , prídavok na dieťa ti ostane 60€

@anonym_d508b8 do 6 rokov zo zdravotnych dovodov a plateny, a uz nebudem ziadat, v septembri nastupuje do skoly

anonym_d508b8
14. apr 2026
@toccara

@anonym_d508b8 do 6 rokov zo zdravotnych dovodov a plateny, a uz nebudem ziadat, v septembri nastupuje do skoly

@toccara aj ja som tak mala na dcéru , ostáva ti prídavok na dieťa 60€,rodičovský príspevok končí.
Môžeš žiadať o opatrovateľský
Apebo do práce alebo ostať doma na 60€ , záleží v akom stave je dieťa a aké máš možnosti

toccara
autor
14. apr 2026
@anonym_d508b8

@toccara aj ja som tak mala na dcéru , ostáva ti prídavok na dieťa 60€,rodičovský príspevok končí.
Môžeš žiadať o opatrovateľský
Apebo do práce alebo ostať doma na 60€ , záleží v akom stave je dieťa a aké máš možnosti

@anonym_d508b8 ale nic nemusim hlasit? Aby mi ostal pridavok?

anonym_3e0930
14. apr 2026
@toccara

@toccara po 3 roku zivota sa daco spisuje do UP, spisovala si? ak nie, spises teraz. Skus zavolat na urad ( ozaj si nepamatam ako sa to volalo ale daco som k 3 roku vypisovala..)

anonym_d508b8
14. apr 2026
@toccara

@toccara prídavok ti ostáva 60 €,nikde nič nehlasiš, nenahlasovala som úradu nič o tom, že dcéra nastupuje do školy, či idem do práce , nejdem a podobne..
Keď ti teraz nezdvihaju, skúsiš v iné dni
A tam ti povedia presne

toccara
autor
14. apr 2026
@anonym_3e0930

@toccara po 3 roku zivota sa daco spisuje do UP, spisovala si? ak nie, spises teraz. Skus zavolat na urad ( ozaj si nepamatam ako sa to volalo ale daco som k 3 roku vypisovala..)

@anonym_3e0930 po 3 rokoch som rovno ziadala predlzeny a rovno mi aj schvalili

anonym_3e0930
14. apr 2026
@toccara

@anonym_3e0930 po 3 rokoch som rovno ziadala predlzeny a rovno mi aj schvalili

@toccara ja som ale spisovala daky papier. Takze ak mas cas, chod na urad prace, poradia.

slavomira236
14. apr 2026

Nic nehlasis. Pridavok ti ostava.