Čo robiť pri čakaní na schválenie materskej?
Ahojte prosím o radu aktuálne čakám na rozhodnutie ci schvália materskú ale keďže mi pred 4 dňami ako som dostala papiere na materskú lekár už ukončil PN chcem sa spýtať ci mam počkať na to rozhodnutie q dovtedy nič alebo sa dat ako dobrovoľne nemocensky poistená?
@barus26 áno asi takto len ešte som nebola na materskej tak neviem ci som teraz niekde vedená ze som na materskej alebo niepsm nikde a mam ísť do zdravotky sa nahlásiť dnpo nech beží nemocenské ďalej
no nie, lebo do jedného dňa ti platí PN a od ďalšieho dňa už materská.
@barus26 takže aj keď neviem ci schvália materskú tak som vedená ze ju poberam už a tým pádom mi plynie nemocenské poistenie áno nevznikne dlh
no tak a máš nárok na tu materskú? ak áno tak ju schváliť musia. Ja som bola v tom, že ty vieš že máš na ňu nárok.
@barus26 nie práve preto sa pýtam, neviem ešte pani na sociálne vravela ze z ochrannej lehoty tam nárok je ale musí to poslať niekam aby zistili ci spĺňam tych 270 dní a ze rozhodnutie prode do 60 dní, preto neviem ci tých 60 dní mam čakať ci sa niekam hlasit
to neviem teda. Ale myslím si, že čakať. Keby nemáš nárok tak potom spatne to riešiť. no ale to si len myslím, tak možno sa niekto vyjadrí kto sa tomu viac rozumie

no čakať. Predpokladám, že k jednemu dnu ti Pn ukončil a k ďalšiemu si nastúpila na materskú?