icon

Čo treba pri zmene pri poberaní rodičovského príspevku?

alenka7780
18. jan 2014

Nastúpila som do práce, nakoľko manžel je na ÚP. Čo treba vybaviť, aby mohol nastúpiť na materskú dovolenku a poberať rodičovský príspevok namiesto mňa? Malá má dva roky. Aké doklady na odhlásenie mňa a prihlásenie manžela potrebujeme? Poprosím vzory. Dakujem

luba28
18. jan 2014

@alenka7780 ist na UPSVAR a vypisat ziadost nanovo a ostatne ti povedia tam,...

karolinocka
18. jan 2014

Nič extra (prekvapujúco to ide "hladko") - len sme zašli na sociálne - oddelenie rodičovského príspevku a tam sme to prehlásili zo mňa na manžela - na úrade práce môže byť naďalej evidovaný, ale nemusí - ako sa rozhodne. Pred 2 rokmi to bolo tak, snáď sa to nezmenilo.

alenka7780
autor
18. jan 2014

Ďakujem.

havana_frost
19. jan 2014

@alenka7780 Ak má nárok, nech žiada o materské. Ale keďže je na ÚP, asi nemá, že. Aj tak myslím bude potrebovať rozhodnutie SP, že nemá nárok na materské. Ak by mal, tak by mu to povedali 🙂 Dúfam, že som zrozumiteľná 😀

alenka7780
autor
19. jan 2014

Nie, z ÚP by sa odhlásil a bol by na materskej. Na ÚP nedostáva nič, takto by dostával aspoň materskú....

dena1973
19. jan 2014

@alenka7780 Zrejme si chcela napísať, že by poberal rodičovský príspevok, ktorý vypláca ÚP. Materské vypláca SP, ak je zamestnancom resp. v ochr. lehote a spĺňa podmienku 270 dní nem. poistenia.

alenka7780
autor
20. jan 2014

Áno, myslela som rodičovský príspevok a rodičovskú dovolenku.