icon

Čo treba vybaviť, keď mi končí rodičovský príspevok?

kaaacenaa
4. apr 2016

Ahojte, 08.04.2016 mi konci rodicovsky, neviete na ake urady sa mi treba hlasit? Na druhu matersku nastupujem az o 2mesiace, som zamestnana, ale do prace nenastupim idem na PN od 09.04.2016. Dakujem za odpovede 🙂

jamelia
4. apr 2016

Na upsvar treba nahlasit, kde sa dieta nachadza do 8 dni po dovrseni 3 rokov. Tam ti povedia, ci treba aj nieco ne 🙂

gapa
5. apr 2016

- upsvar- po dovršení 3rokov, nahlásiš, kto sa o dieťa stará (myslím do konca mesiaca nasledujúceho po dovršení, to dokedy-netvrdím na isto )
- bud ty alebo mzdárka na zdr.poistovnu ukončenie poberania RP (ak ty, tak asi treba potvrdenie z upsvar dokedy si poberala)
- soc.poistovna - do 8dní od ukončenia rd odhláška z dôchodkového poistenia štátom
treba vedieť, že ak by skončil tvoj pp posledným dnom Rd a platili by rovnaké zákony ako teraz!!!!(čo nemusí byť ale tak, lebo vždy záleží na zákone účinnom v den zaevidovania) a netrval by už ani den s vymeriavacím základom, tak by si mala medzi RD1 a md2 len dni pn, tak by sa podpora rátala z minima (ak by si čerpala dovolenku, tak z dovolenky). To len aby si si to potom overila popredu,ak by to bolo podstatné 🙂

monikuja
13. apr 2016

@gapa
Dobrý deň. Chcem sa spýtať. 24.5.2016 dcérka dovŕši 3roky, 25.5. Nastupujem do práce, ale od toho dňa budem čerpať dovolenku a až potom pôjdem do práce. Čo potrebujem vybaviť na úradoch? Dakujem