icon

Dá sa ešte požiadať o pandemický rodičovský?

aichalusy
15. jún 2021

Ahojte, vie mi niekto poradit ci sa ešte vypláca , ci sa da este požiadať a aka je podmienka na vyplatenie? Na korona gov som nenasla ci je este vyhlaseny mimoriadny stav. Syn bude mat na kinci mesiaca 3 roky a do prace nenastúpim, ale zamesznana som bola u svokry ktora si so mnou v pracovnom pomere robila co chcela. Aj mzdu mi znížila ked jej to vyhovovalo, dovolenku som tam nikdy necerpala, prepustila ma zo zamestnania papierovo jed sa jej to hodilo. 🤷‍♀️😔 Prosim poraďte

nafka0483
15. jún 2021

@aichalusy Nemohla si s tebou robit co chcela, kazdy dodatok ku zmluve si musela podpisat.
No ale dobre - pises, ze si zamestnana u svokry a potom, ze ta prepustila ked sa jej to hodilo. Takze bezi ti teda pracovny pomer, alebo nie?

aichalusy
autor
15. jún 2021

@nafka0483 Áno stale beží ale na zaklade toho, co som spominala vyššie som ho chcela hned po skonceni rodicaku ukončiť.

nafka0483
15. jún 2021

@aichalusy V to pripade budes mat narok na podporu a mas cerpat tu. Pandemicky rodicak ti tym padom nedaju, lebo mas inu davku, na ktoru mas narok.
V pripade, ze si pocas RD nemala iny prijem - brigady a podobne, tak v pripade, ze mas zvysnu dovolenku, tak vies sa pokusit o vyssiu podporu - po RD akoze nastupit na jeden den do prace, v ten den vycerpat jeden den dovolenky, PP ukoncit k danemu dnu dohodou a zvysnu dovolenku preplatit. Ak bude svokra ako zamestnavatel suhlasit.

aichalusy
autor
15. jún 2021

@nafka0483 vyplatenim dovolenky asi nebude suhlasit ale aj tak si mi pomohla. Aspon viem postup, co ďalej. Dakujem ❤️