Dá sa predĺžiť rodičovská dovolenka zo zdravotných dôvodov?
Ahojte.uz sa niekto niekedy stretol s tým ze predĺžili rodicak pre zdravotny stav matky.? Po pôrode som prekonala plucnu emboliu a trombozu mozgu (mozgovy infarkt).Na ID nemám nárok keďže trombózy sú rozpustené a beriem lieky iba na riedenie krvy a bolesti hlavy (vraj tie bolesti mi ostávajú a zmenou počasia sa vždy stupnuju).no na pozorovania ch stále ostávam.Kontroly každé 3 mesiace plus MRI a Ct.Nieze by som.sa vyhýbala práci to nie ale práca poštový dorucovatel stále byt v teréne je dosť ťažká.navyse
Dcérka ešte nieje v kolektíve a už je permanentne každý mesiac chora.a viem ze môj zamestnávateľ nebude nadšený ak budem často doma pre chorobnosť dietata a moje kontroly.ako postupovať.ano v práci som podpisala ze nastúpim do práce po malej 3 rokoch no nevedela som ako sa to vyvinie.chodim si teraz privyrobiť raz do týždňa roznosom letákov a listov cez jednu spoločnosť Ale vždy idem z niekym..nechodím sama ak by mi bolo zle.a nieje to brigáda písaná na mňa.viete niekto normálne poradiť.lebo termín sa mi pomaly blíži.a poprosím bez komentárov ze nechcem pracovať atd.pracovala som 17 rokov stále raz z 1 pn pre zlomenú ruku (ešte aj to som chodila vypomoct lebo nemal kto cez pn robiť).dakujem
Predĺžený PLATENÝ rodičovský príspevok sa dáva na základe zdravotného stavu dieťaťa.
Na NEPLATENOM môžeš byť aj bez toho aby malo dieťa nejaký zdravotný problém.
@ajko2011 a môžem brigádovať popri neplatenom rodicaku?
@domka222 no ja len uvažujem.tiez nechcem ostať doma to nie.len mávam také migrény ze ani rozmýšľať vtedy nemôžem.a celkovo chodiť denne samac15km a viac je dosť náročné.ano rozmýšľa. Samozrejme aj nad inou prácou.kde by akceptovali ze mam make dieta Mne sa vždy táto práca páčila no neviem ci budu akceptovať chorobnosť dietataxa moje návštevy lekárov.Viete ako mi povie šéf.posta sa sama neroznesie.ved za mňa ledva niekoho našli.a na zoskok to je ešte horšie.
@juliana1203 kvoli stavu matky isto nie. rodicovsky prispevok sa viaze k starostlivosti o dieta, nie matku
@juliana1203 neplatený je osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov. Nedostaneš nič,len zdravotné za teba zaplatí štát. Mám pocit,že dieťa moze byť len pol dňa v škôlke. Ale je to tiež krátkodobé riešenie, čo potom. Tak keď dokážeš brigádovať, čo tak ísť normálne do práce na skrátený úväzok? Potom uvidíš, či ti to bude vyhovovať a či to budeš zvládať.
Nie, takto to nefunguje. Ak nemozes vykonavat pracu, v ktorej si bola pred narodenim dietata, je na case najst si novu.
@juliana1203 mozes
@diewcatqoo véd o to sa snažím.. len neviem ci sa aj ostatný stretávajú s tým ze..jaj vy mate malé dieťa? Aha tak nič.
@juliana1203 na platený narok nemáš...pri neplatenie pracovať nrmozes...teda pracovať mozes aké už nebudeš na neplatenie, tam ta hneď vyradia
@domka222 áno ved sa snažím.si najist normálnu prácu.len všade riešia malé dieťa ze mam. Véd to asi poznáte..
@juliana1203 ja nastupujem do pôvodnej,tiež makačka,žiadny oddych. Pozri takto ti poviem,tiež beriem lieky na riedenie,pretože mám vrodenú chorobu pri ktorej je výrazne väčšie riziko vzniku zrazenín. Ale teda nebojím sa každého kroku mimo domu,lebo to by som sa musela zblázniť.
@domka222 ale ja sa nebojím vôbec práci.yo nie.ide skôr o to ze viem ze šéfka nebude akceptovať neustále návštevy lekára a plus byt z malou doma.ako keď som bola tehotná tak keď som volala ze mi je ráno priserne zle.a dostala som hnačkové vyrozu.ani neviete čo mi bolo povedané.ze ci si myslim ze posta sa sama roznesie. Ze si mam odbehnúť k lekárke a prísť si urobiť prácu.proste nepoznáte to ako to tam beží.najme keď nemajú náhradu kto by zaskočil.kedze nikto to nechce robit
Vitaj vo svete pracujucich rodicov malych deti
Je to nadherne 👌
@ivik4 dá sa vôbec najist normálna práca kde akceptujú ze musíte byť doma s chorim dieťatkom alebo chodiť k lekarom zo svojou diagnózou?
@juliana1203 poznám to, kamarátku prepustili vlani po 35odpracovaných rokoch každodenne v teréne, zdravie má zničené, roky rokúce odkladala riešenie svojich zdravotných problémov pre dôvody ktoré opisuješ.
Na tvojom mieste by som si vybavila papier že tú ktorú prácu nemôžeš vykonávať zp zdravotných dôvodov.
Pracovala som počas rodičovskej pri oboch deťoch, len som prvý rok nešla na očrku a paragraf s nimi. Zamestnávateľovi som potvrdila že o deti bude postarané v prípade choroby.
@juliana1203 skúste štátnu správu, úrad alebo tak...

Kvôli stavu matky som teda ešte nepočula. Treba zrejme hľadať prácu menej náročnú, možno v kolektíve, ak by sa niečo dialo 🤷♀️ . Vieš koľko ľudí chodí do práce po ešte ťažších diagnózach?(teta po rakovine,ujo po amputácii oboch nôh a jednej ruky).Ja tiež idem od pondelka do práce a to mám dve deti často choré .