icon

Dá sa zvládnuť vysoká škola popri materskej?

manduskaaa
30. dec 2017

Ahojte, Chcela by som ísť študovať na VŠ externe len rozmýšlam dá sa to popri tom vsetkom.. Tie čo ste popri materskej študovali ako ste to zvladali?

Strana
z3
dorotelka
16. jan 2018

@77nelinka som absolventkou euba, syncek sa narodil v januari, statnicovala som teda uz s nim - mal 4 mesiace. Dalo sa to zvladnut s trpezlivostou a obetavostou manzela a mojich rodicov. Komplikovala mi zimny semester moja hospitalizacia cca 2 mesiace, skracoval sa mi krcok. Tak som si z nemocnice odskocil obcas na priepustku na skusku. 🙂 A v letnom boli teraz uz pre mna usmevne situacie napr. spoluziaci isli prestavku travit s dobrou kavickou a ja na toalete s flaskami odsavala mlieko. Ale urcite je nas takych vela, chcem tym iba povedat, ze kde je vola, tam je cesta. 🙂 Takze ano, vsetko je mozne zvladnut aj ked to tak na zaciatku nevyzera. S odstupom casu si povieme ako sme isli za hranice svojich vlastnych sil. 🙂

unctadorg
16. jan 2018

@77nelinka donedavka sa ucto dalo studovat externe. Ja som na NHF FBI 🙂

carla27
16. jan 2018

ja mám dve deti (3 roky a 4 roky), bývame pri Trenčíne a študujem na dennom štúdiu na filmovej VŠ v Bratislave...dochádzam a občas zostávam v BA a deti sú na manželovi vtedy...všetko je o komunikácii a dohode..hlavne musíš mať podporu ..je to ťažké, ale dá sa to

jantato
10. mar 2018

@manduskaaa aj si si dala prihlasku na VS? 🙂

melbak001
10. mar 2018

@manduskaaa ano, da sa to zvladnut, ak ti pomoze mamina a svokra, tak to urcite zvladnes

evapistovic
10. mar 2018

Ja studujem tiez už druhú VS v BA. Mam 35 rokov a 6 mesačne dieta a este ho dojčim. V júni 2018 mam statnice a konecne koniec ☺

jantato
10. mar 2018

@evapistovic super... ja nemam vysku, a velmi ma laka stale a uz mam 38 rokov, uz mam vyplnenu prihlasku ,ale este neposlanu 😀 ....

77nelinka
10. mar 2018

@jantato ja budem mať za chvíľu 41 a tiež už mám prihlášku vyplnenú, teda vlastne dve 🙂 Na akú školu chceš ísť?

jantato
11. mar 2018

@77nelinka ja do NR na technicku, odbor vyrobne technologie, alebo riadiace systemy vo vyrobe. Nitru mam najblizsie, tak som pozerala hlavne tam. a ty?

luciapelakova
11. mar 2018

Ahoj ja som otehotnela v 2 rocniku na TUKE a maly sa mi narodil 3 m pred bakalarskymi statnicami. Vsetko sa da, pokial to clovek chce. Spolu sme dokoncili aj druhy stupen , ale dennou formou. Drzim palce

77nelinka
11. mar 2018

@jantato Buď do Bratislavy na Ekonomickú univerzitu, asi cestovný ruch. Alebo potom tiež do Nitry účtovníctvo. Ale to mám o dosť ďalej, asi by som tam musela kvôli prednáškam prespávať. Škoda, že v Bratislave nie je účtovníctvo aj externe.
Bojím sa toho, či to zvládnem. Predsa len, som už dosť dlho zo školy a mám aj domácnosť, prácu. A sedem rokov je dosť.

saxis
11. mar 2018

Ahojte ja sa chcem spýtať 😊 dostala som papier na materskú.. keďže som študent a nemám nárok .. mám ísť na socialku a tam mi na počkanie vydajú papier s ktorým mám ísť na úrad ? Neviete náhodou? Ďakujem 😊

jantato
12. mar 2018

@77nelinka ano aj ja sa trochu obavam,som dlho zo skoly prec uz..... a tiez NR vyberam hlavne koli tomu ze je najblizsie, ale Blavu som tiez trochu zvazovala,mam tam sestru ,len jak aj ty pises ,tam viac odborov nieje externe. Tak ta NR bude naj pre mna...

unctadorg
12. mar 2018

@saxis zanesies tlacivo na socilaku a daju ti vyrozumenie ze nemas narok a potom s tym na urad ked sa malicke narodi si poziadat o rodicak

jantato
Autor odpoveď zmazal
jantato
13. mar 2018

@77nelinka tak uz som prihlasku elektr.odoslala, este musim vytlacit a so zivotopisom a potvrdenim o zaplateni poslat 😍🙏🙏🙏

victtoria1
13. mar 2018

Dcéra sa narodila ked som bola vo 4.ročníku VS, aj som si musela dat pol roka odklad lebo som to nezvladala. Rodinu tu nemam tak iba manzel pomaha ako sa da a obcas mi zabehla postrazit malu kamoska. Tento rok koncim a som z toho neskutocne happy lebo s dietatom nikdy viac 🙂 samozrejme sa inac studuje ked mate blizko rodinu babky tetky a neviem koho. Ale ked nemate.. hm tak tazko

77nelinka
13. mar 2018

@jantato

super. ja sa na to chystám na budúci týždeň. budem posielať aj synovi prihlášku, dohodli sme sa, že to pošleme po písomných maturitách. teraz si len každý deň nadávam na čo som tak dlho čakala

jantato
13. mar 2018

@77nelinka no inak hej, uz sme mohli aspon končit....

77nelinka
13. mar 2018

@jantato aj sa teraz niečo učíš alebo sa nejako pripravuješ na školu?

lienqa
13. mar 2018

Držím vám palce a choďte do toho, som študovala externe a ženy mala som spolužiačku, ktorá mala cez 50 rokov, ja som mala 20 vtedy, bola som tam najmladšia 😁 celých päť rokov som študovala externe. Tri roky popri materskej, dva roky už popri práci a dieťati. Dcéra sa mi narodila v prvom ročníku, druhý semester som mala schválené ešte individuálne štúdium. Určite boli obdobia, keď som si nadávala, trpela celá rodina, ale spätne keď sa pozriem neľutujem to. ☺️

sanalex
13. mar 2018

Ahoj. Ja som študovala denne. Otehotnela som v 4 rocniku, 2 týždeň po pôrode som išla na skúšku. Nemám rodičov len muža. Bolo to veľmi náročné. Ja som chodila na denne. Musela som si posunúť štátnice a teda aj diplomovku, pri malom som to nedávala. Keď mal maly rok začala som písať diplomovku, strašný stres. Veľa toho bolo. Zrútila som sa. Diplomovku som odovzdala v lete a zostatnicovala tiež v lete. Ale teda nám nikto nepomohol, boli sme nato len dvaja. Fu veľmi to bolo ťažké.

77nelinka
13. mar 2018

@lienqa ďakujem za podporu. toto potrebujem počuť. možno je to divné, ale ja sa už začínam tešiť. keby som to teraz povedala synovi asi by na mňa pozeral, či som normálna 🙂

jantato
13. mar 2018

@77nelinka nie ani sa moc nepripravujem 😅 ale ak teda ma zoberu a zacne to,tak budem makat veru 😉

pigipigi
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3