Dá sa zvládnuť vysoká škola popri materskej?
Ahojte, Chcela by som ísť študovať na VŠ externe len rozmýšlam dá sa to popri tom vsetkom.. Tie čo ste popri materskej študovali ako ste to zvladali?
ja mám dve deti (3 roky a 4 roky), bývame pri Trenčíne a študujem na dennom štúdiu na filmovej VŠ v Bratislave...dochádzam a občas zostávam v BA a deti sú na manželovi vtedy...všetko je o komunikácii a dohode..hlavne musíš mať podporu ..je to ťažké, ale dá sa to
@manduskaaa aj si si dala prihlasku na VS? 🙂
@manduskaaa ano, da sa to zvladnut, ak ti pomoze mamina a svokra, tak to urcite zvladnes
Ja studujem tiez už druhú VS v BA. Mam 35 rokov a 6 mesačne dieta a este ho dojčim. V júni 2018 mam statnice a konecne koniec ☺
@evapistovic super... ja nemam vysku, a velmi ma laka stale a uz mam 38 rokov, uz mam vyplnenu prihlasku ,ale este neposlanu 😀 ....
Ahoj ja som otehotnela v 2 rocniku na TUKE a maly sa mi narodil 3 m pred bakalarskymi statnicami. Vsetko sa da, pokial to clovek chce. Spolu sme dokoncili aj druhy stupen , ale dennou formou. Drzim palce
@jantato Buď do Bratislavy na Ekonomickú univerzitu, asi cestovný ruch. Alebo potom tiež do Nitry účtovníctvo. Ale to mám o dosť ďalej, asi by som tam musela kvôli prednáškam prespávať. Škoda, že v Bratislave nie je účtovníctvo aj externe.
Bojím sa toho, či to zvládnem. Predsa len, som už dosť dlho zo školy a mám aj domácnosť, prácu. A sedem rokov je dosť.
Ahojte ja sa chcem spýtať 😊 dostala som papier na materskú.. keďže som študent a nemám nárok .. mám ísť na socialku a tam mi na počkanie vydajú papier s ktorým mám ísť na úrad ? Neviete náhodou? Ďakujem 😊
Dcéra sa narodila ked som bola vo 4.ročníku VS, aj som si musela dat pol roka odklad lebo som to nezvladala. Rodinu tu nemam tak iba manzel pomaha ako sa da a obcas mi zabehla postrazit malu kamoska. Tento rok koncim a som z toho neskutocne happy lebo s dietatom nikdy viac 🙂 samozrejme sa inac studuje ked mate blizko rodinu babky tetky a neviem koho. Ale ked nemate.. hm tak tazko
Držím vám palce a choďte do toho, som študovala externe a ženy mala som spolužiačku, ktorá mala cez 50 rokov, ja som mala 20 vtedy, bola som tam najmladšia 😁 celých päť rokov som študovala externe. Tri roky popri materskej, dva roky už popri práci a dieťati. Dcéra sa mi narodila v prvom ročníku, druhý semester som mala schválené ešte individuálne štúdium. Určite boli obdobia, keď som si nadávala, trpela celá rodina, ale spätne keď sa pozriem neľutujem to. ☺️
Ahoj. Ja som študovala denne. Otehotnela som v 4 rocniku, 2 týždeň po pôrode som išla na skúšku. Nemám rodičov len muža. Bolo to veľmi náročné. Ja som chodila na denne. Musela som si posunúť štátnice a teda aj diplomovku, pri malom som to nedávala. Keď mal maly rok začala som písať diplomovku, strašný stres. Veľa toho bolo. Zrútila som sa. Diplomovku som odovzdala v lete a zostatnicovala tiež v lete. Ale teda nám nikto nepomohol, boli sme nato len dvaja. Fu veľmi to bolo ťažké.

@77nelinka som absolventkou euba, syncek sa narodil v januari, statnicovala som teda uz s nim - mal 4 mesiace. Dalo sa to zvladnut s trpezlivostou a obetavostou manzela a mojich rodicov. Komplikovala mi zimny semester moja hospitalizacia cca 2 mesiace, skracoval sa mi krcok. Tak som si z nemocnice odskocil obcas na priepustku na skusku. 🙂 A v letnom boli teraz uz pre mna usmevne situacie napr. spoluziaci isli prestavku travit s dobrou kavickou a ja na toalete s flaskami odsavala mlieko. Ale urcite je nas takych vela, chcem tym iba povedat, ze kde je vola, tam je cesta. 🙂 Takze ano, vsetko je mozne zvladnut aj ked to tak na zaciatku nevyzera. S odstupom casu si povieme ako sme isli za hranice svojich vlastnych sil. 🙂