Dali mi výpoveď deň po ukončení rodičovskej / podpora
Dievčatá, dcéra mala 2.4 tri roky, ukončenie prac. pomeru mam 3.4. Neviete mi poradiť či tej jeden deň má musí prihlásiť a odhlásiť zamestnávateľ na socialke aj keď som reálne ani nenastúpila. A je tu šanca na maximálnu možnú dávku v nezamestnanosti? Ďakujem, prosím ak má niekto reálnu skúsenosť 🙂
Prepáčte ak som sa zle vyjadrila 🙂 všetko som už riešila, aj žiadala o podporu. Le ma zaujma ci sa mi podarí dostať maximálnu keď skončil pomer deň po rodičovskej. Pardon 🙂
@tania8148 3.4. si mala mať dovolenku a ukoncenie PP malo byť 4.4., potom by ti max.podpora vyšla na 100%(tak som to urobila ja a mam 31,1€/deň) inak som si nie istá..kamoska sla zo dňa na deň,tzn.z RD rovno do ukončenia PP a dostala minimum...ale vraj majú viac spôsobov výpočtu podpory, záleží aky si mala pred.pracovný "život"
Mala som ešte 20 dní dovolenky. Žiadala som mesiac pred o nástup 3.4. A ponúkli miesto 200 km od domova, tak mi ponúkli ukončenie k 3.4 dohodou ak nenastupim.
Iba mi vedúca pri podpísaní papieru povedala ze zvyšnú dovolenku mi preplatia. Vtedy som sa o to veľmi nezaujímala pretoze som nevedela ze sa da získať najvyššia podpora. Žiaľ som sa o tom dozvedela až týždeň po ukončení pomeru že sa dá prilepsit
Ak by to bola každá z týchto možností mam nárok na max podporu, či je nutné aby ten jeden deň bola dovolenka?
@zuzu11910 No veď to je v poriadku ak si mala VZ, ktory treba. A rataju vzdy rovnako. T.j.z hrubeho prijmu alebo VZ z ktorého sa odvadzali odvody na PvN za posledne dva roky pred žiadosťou o podporu. Po RD ak by si nemala iny príjem ako za tú dovolenku tak by to bolo z priemerného VZ. To je moja info pre teba.😉

@tania8148 hned ako sa ukonci pomer riesia na socialke odhlasenie, ty musis po podpisani vypovede ist s nou na UPSVaR sa nahlasit, mas na to 7 dni od datumu co je na vypovedi 🙂