icon

Daňový bonus na dve deti: Máte podobnú skúsenosť?

maja210
Dnes o 08:16

Ahojte...
Tí čo máte 2 detičky...
Som naštartovana...všade sa píše že 100€ /dieťa za mesiac...ok pri veľkej výplate sa kráti o 10%
ALEE....
1.syn -6 rokov
2.syn - v júli 2 roky...
Kamarátka nám robila daňové a za 2deti cca 1500??!

Minulý rok bol daňový za obe deti cca 1900€ a to podotykam že mladší sa narodil až v júli (30.7.2024) takže sa bral až od augusta a mala som viac ako teraz keď na oboch išlo celý rok??? Uplatňuje si raz ročne...
To ma byt akože čo??! Máte to niektorá?

sara07
Dnes o 10:45
@tato_

Konsolidujeme! Predsa machove obrazy, nova hymna, sukromne lety s vladnym specialom, garazove kauzicky treba nejako zaplatit. Napriek tomu stale vedu preferencie, takze bude este horsie.

@tato_ zaujímala som sa viac o tu machovu stenu na streche kukurice, nápad zazelenit strechu, čiže ju izolovat a menej minat na klimu na hornom poschodi nie je zly napad
neviem či je alterantiva k inej možnosti alebo lacnejšej
v podstate v určite obdobia sa dá na taku strechu aj vybehnut z kancla najest sa, pofajčit atd ..

sara07
Dnes o 10:50
@anonym_c4d9f0

@anonym_55f0dd nepíš už hlúposti prosim. Ak máš pocit, že drvivá väčšina slovenských dôchodcov nevie, čo s peniazmi, žiješ asi na inom Slovensku ako ja. Nie som dôchodca a rodičia ani svokrovci nevolili túto vládu. A keby aj volili, nebudem im posielať deti, nech ich živia. To naozaj máš pocit, že dôchodcom nejako stúpla životná úroveň? Kvôli tým pár šušňom čo dostali? Im to závidíš? Nebodaj ich teraz neznášaš? Chorá doba toto a ľudia úplne zmagoreni . Najskôr očkovaní versus neockovani, potom proukra versus prorus a teraz dôchodcovia versus mladí....Kto koho bude ešte mať v zuboch? Už budú všetci proti všetkým? To bude potom tým hajzlom ťahajúcim za nitky sveta žiť.

@anonym_c4d9f0 mohli by sme sa zhodnut že 13. d je dávka navyše , na ktoru si neodložili ani neodmakali, je to dávka na ktoru si musime stále požičiavat a nemuseli by sme
brala by som ho pri tých nizkych dôchodkoch
mala by byt adresnejšia myslím že ak ma dôchodoca 700 € sám pre seba , nemá sa zle ,
priemerný dôchodok za rok 2025 je 703€ podla štatistického uradu

okrem toho maju mhd, vlaky zdarma, doplatky na obed, donaškovu službu obedov zdarma - toto by som chápala ak má problem z chôdzou , u nás čule dôchodkyne si nechavaju vozit a taží sa im íst 5 min po tieni a rovine do školy si zobrat , v klube dôchodcov vyletiky, kupele zdarma alebo dotované
položky za ktoré pracujuci rodič musi platit ....

jaroe
Dnes o 10:51

@maja210 čo vlastne riešiš? V roku 2024 bol bonus 140, teraz je 100. To asi vieš. A či tých tebou spomínaných 1500 je len daňový bonus alebo celkový preplatok z daňového úradu, by si mala vedieť ty. My nevieme, či a akú daň si zaplatila počas roka a akú si zaplatiť mala.

sara07
Dnes o 10:52
@jaroe

@maja210 čo vlastne riešiš? V roku 2024 bol bonus 140, teraz je 100. To asi vieš. A či tých tebou spomínaných 1500 je len daňový bonus alebo celkový preplatok z daňového úradu, by si mala vedieť ty. My nevieme, či a akú daň si zaplatila počas roka a akú si zaplatiť mala.

@jaroe 😂😂😂😂😂😂😂
za 12 mesiacov je ten rozdiel 480 € čo je pekny peniaz do rozpočtu rodinného
je rozdiel ich mat na učte a nemat

sara07
Dnes o 10:53
@marhulka13

@anonym_55f0dd v tomto s tebou do bodky súhlasím. Ja mám teda zatiaľ deti do 15 rokov a mám plný daňový bonus, no výdavky budú iba stúpať a nie klesat. Môj syn keď bude mať 18, tak bude len tretiak na strednej. Akože ho mám poslať aj na brigády ,lebo už nebude mať nárok ani na tých 50?

@marhulka13 tu ti uderka zo sumračnej napíše že ano , má chodit po brigadach ,neodpane z neho
len keby bolo aj na aké ,

anonym_c213a5
Dnes o 10:56
@anonym_c4d9f0

@anonym_55f0dd nepíš už hlúposti prosim. Ak máš pocit, že drvivá väčšina slovenských dôchodcov nevie, čo s peniazmi, žiješ asi na inom Slovensku ako ja. Nie som dôchodca a rodičia ani svokrovci nevolili túto vládu. A keby aj volili, nebudem im posielať deti, nech ich živia. To naozaj máš pocit, že dôchodcom nejako stúpla životná úroveň? Kvôli tým pár šušňom čo dostali? Im to závidíš? Nebodaj ich teraz neznášaš? Chorá doba toto a ľudia úplne zmagoreni . Najskôr očkovaní versus neockovani, potom proukra versus prorus a teraz dôchodcovia versus mladí....Kto koho bude ešte mať v zuboch? Už budú všetci proti všetkým? To bude potom tým hajzlom ťahajúcim za nitky sveta žiť.

@anonym_c4d9f0 nikdy sa nemali dôchodcovia lepšie ako sa majú teraz. A to sú názory ako ekonómov tak i politológov a sociológov. Je na čase aby sa aj dochodky začali zdaňovať.

anonym_c213a5
Dnes o 10:58
@sara07

@anonym_c4d9f0 mohli by sme sa zhodnut že 13. d je dávka navyše , na ktoru si neodložili ani neodmakali, je to dávka na ktoru si musime stále požičiavat a nemuseli by sme
mala by byt adresnejšia myslím že ak ma dôchodoca 700 € sám pre seba , nemá sa zle ,

okrem toho maju mhd, vlaky zdarma, doplatky na obed, donaškovu službu obedov zdarma - toto by som chápala ak má problem z chôdzou , u nás čule dôchodkyne si nechavaju vozit a taží sa im íst 5 min po tieni a rovine do školy si zobrat , v klube dôchodcov vyletiky, kupele zdarma alebo dotované

@sara07 SP ma na aktuálne na 11 dôchodkov, ale však dajme aj 14 aj 15, aby chudacikovia mali. To, ze to uplne položí verejné financie ich zaujímať nemusi. Oni tu za 5-10 rokov už nebudú. A my sa môžeme ísť pásť. Bože, keby to Grécko už konečne prišlo aj k nám, aby sa ľudia konečne prebrali! 🙏

anonym_55f0dd
Dnes o 11:03
@anonym_c4d9f0

@anonym_c4d9f0 bolo to nadnesene napísané, pretože ak si príjem rozrátaš na osobu, stále dôchodcovi na osobu vychádza viac ako na študujúce dospelé decko a keď tie deti majú 3-4, tak koniec. Ja nikomu nič nezávidím, ja každému doprajem, aj dôchodcovi, ale prečo by to malo byť na úkor pracujúcich, ktorých týchto vláda vyšťavuje do posledného centu a nič im nedá naspäť? Ako odmenu, že sa stále vládzu starať a že vychovávajú budúce generácie? Veď títo pracujúci, čo sú teraz vyšťavovaní sa dôchodkov ani nedožijú, budú makať do sedemdesiatky, budú musieť svojim deťom pomáhať sa postaviť na vlastné nohy na úkor seba! Veď sa pozri aké sú nástupné platy, aké sú priemerné platy. Ja nezávidím, že niekto išiel do dôchodku ako mladica a mládenec 54, 57,60 rokov a teraz odpočíva. Nech odpočíva, ale kedy budú odpočívať tí, čo majú teraz 40, 50, 60 a dôchodok v nedohľadne a ktovie za čo, ak si sami nenašetrili ak mali za čo?
Tí, čo teraz makajú a majú veľké deti nepoznali žiadne výhody dnešných mladých rodin, tehotenské, príspevky hentaké onaké, len makať a držať hubu a dopriať všetkým naokolo a im netreba, no super politika, fakt

daren1
Dnes o 11:03

Znizil sa danovy ale pribudli prispevky typu tehotenske, prispevok na starostlivost o druhe dieta pocas 6 tyzdniv 280e, ocr pocas prazdnin v skolke, teda ja som pocas mojich dvoch materskych nic z toho nemohla vyuzit lebo pgoste nebolo, cez prazdniny deti pendlivali po skolkach ziadna ocr , namiesto tehotenskdj davky k vyplate nic....

anonym_c213a5
Dnes o 11:05
@anonym_c4d9f0

@anonym_c4d9f0 inak pár susnov ze dostali? Vyše 600€ len tak je podla teba pár susnov. ok, asi tu typická panička z MKco ma 3k v čistom. Mimochodom, mam kamosku co robí na poste a drvivá väčšina dôchodcov tie peniaze rozdala rodine, ze oni NEPOTREBUJU. A kvôli tomu sa zadlzuje stat 1 miliardou rocne navyše. Fakt ti tlieskam!!! Sociálna demokracia ako vysita👎

anonym_a8c871
Dnes o 11:06
@sara07

@anonym_a8c871 v pohode, je to každého rozhodnutie
matovič by nebol zlý politik keby dodržal viac slovo, nerobil tolko teatrov , dal si pozor na kandidátku ako do parlamentu žial dotiahol slušné individua , čo uškodilo žial aj jemu ..
alebo keby dozrel proste v politike ...

@sara07 ano áno, žiaľ ma smolu na ľudí, no teraz to už má celkom "upratané" a myslím, že sa už ponaučil. A žiaľ, nepoznám jediného politika ,ktorý by držal slovo úplne 100%. No veľa ich je takých že obracajú kabát pri každej príležitosti a takých ja nemusím. Hlavne treba vyhnať týchto čo sú tam teraz a potom sa uvidí. Aj keď po týchto dať štát ako taká dokopy bude dlhá a ťažká cesta......

jaroe
Dnes o 11:06
@sara07

@jaroe 😂😂😂😂😂😂😂
za 12 mesiacov je ten rozdiel 480 € čo je pekny peniaz do rozpočtu rodinného
je rozdiel ich mat na učte a nemat

@sara07 ja viem, že je to rozdiel, mám doma 4 kusy, z toho 2 nad 15 rokov, takze pokles bol riadny. Len autorka sa nevyjadrila jasne, či spochybňuje výpočet bonusu účtovníčkou alebo len narieka.

dooscoby
Dnes o 11:20

Tiez uz na dceru mam len 50 a na rok to uz spravi pekný rozdiel. Ja by som napr zrušila príspevok typu tehotenské alebo to dala adresnejsie. A ti dôchodcovia budu čochvíľa dozivat sami a bez pomoci pokiaľ si nenasetria alebo nepredaju majetok. Babke v DSS zvysili platby skoro o 100 Eur mesačne. Čím viac a viac mama dopláca a dochodok nestačí. Ta tiez robi popri dôchodku, aby to utiahla a doma ju sama nezvládne. Ja s 30 rokmi do dôchodku a hypo do 70 na krku a dvomi deťmi nemozem ostať na opatrovateľskom. Toto tiez táto vláda nerieši, kedze uz sa nejde v 55 do dôchodku, ludia maju pobrane hypoteky a je vyše 100tisic dôchodcov, ze kto im zabezpečí tu starostlivosť. Svokra tak šla kvôli otcovi do predčasného a skončila s 360 Eur dôchodkom. Vela rodin to zasiahne a kolko krat z toho mali aspoň začo zaplatit účty alebo kupit detom co im bolo treba.

alenka58
Dnes o 11:21
@daren1

Znizil sa danovy ale pribudli prispevky typu tehotenske, prispevok na starostlivost o druhe dieta pocas 6 tyzdniv 280e, ocr pocas prazdnin v skolke, teda ja som pocas mojich dvoch materskych nic z toho nemohla vyuzit lebo pgoste nebolo, cez prazdniny deti pendlivali po skolkach ziadna ocr , namiesto tehotenskdj davky k vyplate nic....

@daren1 áno teraz je dosť bonusov, v minulosti to nebolo ani polovica a čo sa týka dôchodkov tak by mali buď dôchodcovia pracovať a mať len plat alebo byť na dôchodku a mať len dôchodok, kedysi to tak bolo

anonym_b590f9
Dnes o 11:22
@anonym_c4d9f0

@anonym_c4d9f0 v niektorých štátoch majú 13-14 dôchodkov

anonym_cf890c
Dnes o 11:43
@anonym_2d319e

My co mame studentov na vysokej s mega vydavkami, tak ziadny DB a od 25 rokov ani pridavky, pricom dieta este studuje bez prerusenia 6 rocnu skolu. Na nas stat uplne s....

@anonym_2d319e sorry ale 25 ročný človek už dávno nie je dieťa, brigády sú tak nerev

anonym_c4d9f0
Dnes o 12:03
@alenka58

@daren1 áno teraz je dosť bonusov, v minulosti to nebolo ani polovica a čo sa týka dôchodkov tak by mali buď dôchodcovia pracovať a mať len plat alebo byť na dôchodku a mať len dôchodok, kedysi to tak bolo

@alenka58 a čo by tým štát získal? Veď z platu platia odvody. Či vidíš problém v tom, že zaberajú miesto mladým? To v každej profesii zďaleka neplatí.

natalka13
Dnes o 12:12
@sara07

@sara07 deti nemaju vlaky obedy liecenia?

natalka13
Dnes o 12:18
@alenka58

@alenka58 to kedy platilo?
Dochodca moze pracovat aj poberat dochodok.
A kolky davaju pracu inym ludom.

anonym_8fb6ec
Dnes o 12:19

kamoska tak mala, ale slo o to ze nemala spravne vyratane preddavky dane co sa posielaju kazdy mesiac, tak ak by nemala danovy bonus vznikol by jej nedoplatok. takto jej vznikol preplatok ponizeny o nedoplatok za dane.

sara07
Dnes o 13:07
@anonym_c213a5

@sara07 SP ma na aktuálne na 11 dôchodkov, ale však dajme aj 14 aj 15, aby chudacikovia mali. To, ze to uplne položí verejné financie ich zaujímať nemusi. Oni tu za 5-10 rokov už nebudú. A my sa môžeme ísť pásť. Bože, keby to Grécko už konečne prišlo aj k nám, aby sa ľudia konečne prebrali! 🙏

@anonym_c213a5 však ak sú prachy alebo sme na tom ako krajina dobre , kludne nech im daju dôchodky aj každé ročné obdobie / jar, leto , jesen ...
ale nie takto ...
tebe zdvihnu zdravotny odvod, dph ,okrešú danovy bonus, rozlične konštanty a vzorce ohladne prijmu aby ti čo najviac mohol stiahnut ... aj szoč, aby si sedela nad netom a vkuse riešila čo sa meni čo plati neplati , s kalkulačkou vkuse sedela by si náhodou niekde neprekročila nejaké minimum o 1 € a zrazu si v minuse
teraz ten mikroodvod chápem pre čisto szoč čo neplatí nič , neverim že nejaká taká vôbec je , ale ak si popri TTP privyrabaš , prilepšíš načo to zatažovat
nová uprava je uplny paškvil 2880€ v hrubom to je čo ? ak vieš že bežne dáš od 3000 -5000€ máš smolu ...
tak nech to urobi ako ZD , proste, zučtuju podla danoveho, pošlu mesačny rozpis, maju aspon 5-20€ a čo , lepšie ako nič, ale nie SP tá sa s drobnymi nebude zatažovat šlahneme tam 131 € dovi dopo ...
človek ked je v pohode , maka, biznis ide, rodina také hovädiny ako politika ani nerieši ako dzurindu napr my 😂😂😂 keby tam hore toto chceli pochopit 🙈

sara07
Dnes o 13:19
@natalka13

@sara07 deti nemaju vlaky obedy liecenia?

@natalka13 deti mhd určite nemaju zdarma
vlaky v špičke sú tak narvaté ked ma ist do/z školy , deti stoja po uličke , na záchode bez držania ničoho , mešká , nemá čas ako dôchodca počkám si pol hodinu na dalši vlak , takže chodi primestkou a to je 62€ mesačne + mhd ,na vlak by vedel aj pešo zbehnut
takže teoreticky ano , prakticky NIE - ano pisali sme na žsr nie jeden rodič , hubu sme si otvorili , nie nepridali ani spoje ani vagony ... opakovane , proste nie ...
ja nebudem vkuse ospravedlnovat dieta meškanie do školy lebo sa nezmestilo alebo zase mešká vlak ,
obedy , dôchodcovia režijne poplatky neplatia , to je tak 30 € a vyššie , porcie také že som rozmyšlala či si robia srandu , to nie ako svokra že im ostane aj na večeru ... a to teda normálne jedia , žiadne uskromnenie ...
liečenia - asi nevieš ako funguje klub dôchodcov, tieto kluby dostavaju prachy od štatu , celkom slušneé , takže sa idu prevetrat busom napr na oravsky zamok , aj keby mohli ist vlakom, alebo maju dost vyrazne preplatenie od klubu ked idu na tyžden na liečenie do kupelov , bez DG , proste len tak si oddychnut
moje dieta nemá naštastie také dg aby malo kupele
moje dieta ked ide do divadla musim komplet listky kupit, z klubu maju zdarma
ano na jednej strane je to super , že sa snažia ich vytiahnut von , do spoločnosti ale na druhej strane na rodiny sa kašle a len sa im berie
kludne nech chodia z klubu aj na mesiac na mars ale nech nás nechaju normálne žit , pracovat a podnikat
nie systém jednu skupiny žmykam čo to sa len dá aby som vedel druhej skupine dat - neviem či chápeš ten rozdiel

sara07
Dnes o 13:19
@anonym_b590f9

@anonym_c4d9f0 v niektorých štátoch majú 13-14 dôchodkov

@anonym_b590f9 konkretne ?? kde

sara07
Dnes o 13:21
@jaroe

@sara07 ja viem, že je to rozdiel, mám doma 4 kusy, z toho 2 nad 15 rokov, takze pokles bol riadny. Len autorka sa nevyjadrila jasne, či spochybňuje výpočet bonusu účtovníčkou alebo len narieka.

@jaroe vela ludi ostalo prekvapených
a najhoršie ked mali dve alebo 3 prace , a sa im to sčitalo do hranice že už nemali narok na nič, uplatnovali si mesačne a teraz cáluj naspät prachy,
mihal ma dnes o tom zaujímavy prispevok aj vyjadrenie vlady k tomuto

sara07
Dnes o 13:41
@anonym_55f0dd

@anonym_c4d9f0 bolo to nadnesene napísané, pretože ak si príjem rozrátaš na osobu, stále dôchodcovi na osobu vychádza viac ako na študujúce dospelé decko a keď tie deti majú 3-4, tak koniec. Ja nikomu nič nezávidím, ja každému doprajem, aj dôchodcovi, ale prečo by to malo byť na úkor pracujúcich, ktorých týchto vláda vyšťavuje do posledného centu a nič im nedá naspäť? Ako odmenu, že sa stále vládzu starať a že vychovávajú budúce generácie? Veď títo pracujúci, čo sú teraz vyšťavovaní sa dôchodkov ani nedožijú, budú makať do sedemdesiatky, budú musieť svojim deťom pomáhať sa postaviť na vlastné nohy na úkor seba! Veď sa pozri aké sú nástupné platy, aké sú priemerné platy. Ja nezávidím, že niekto išiel do dôchodku ako mladica a mládenec 54, 57,60 rokov a teraz odpočíva. Nech odpočíva, ale kedy budú odpočívať tí, čo majú teraz 40, 50, 60 a dôchodok v nedohľadne a ktovie za čo, ak si sami nenašetrili ak mali za čo?
Tí, čo teraz makajú a majú veľké deti nepoznali žiadne výhody dnešných mladých rodin, tehotenské, príspevky hentaké onaké, len makať a držať hubu a dopriať všetkým naokolo a im netreba, no super politika, fakt

@anonym_55f0dd absolutny suhlas
nechápem stale čo na tom nevedia pochopit

anonym_c440e2
Dnes o 13:54
@sara07

@jaroe vela ludi ostalo prekvapených
a najhoršie ked mali dve alebo 3 prace , a sa im to sčitalo do hranice že už nemali narok na nič, uplatnovali si mesačne a teraz cáluj naspät prachy,
mihal ma dnes o tom zaujímavy prispevok aj vyjadrenie vlady k tomuto

@sara07 a to musi ozaj boliet,ked musia tolke eura teraz vracat.Riadne nasrani musia byt ludia.

eeffka
Dnes o 14:12
@anonym_c440e2

@sara07 a to musi ozaj boliet,ked musia tolke eura teraz vracat.Riadne nasrani musia byt ludia.

@anonym_c440e2 od zaxiatku roka 2025 na to upozornovali aby si ludia dali pozor, lebo toto je 1.rok ked vyplatene bonusy nad ramec je potrebne vratit, ludia nepocuvali brali bonusy mesacne a teraz odpadavaju... nijako to neobhajujem, len ze tato tema bol komunikovana dost nahlas a dostupne.

anonym_c440e2
Dnes o 14:15
@eeffka

@anonym_c440e2 od zaxiatku roka 2025 na to upozornovali aby si ludia dali pozor, lebo toto je 1.rok ked vyplatene bonusy nad ramec je potrebne vratit, ludia nepocuvali brali bonusy mesacne a teraz odpadavaju... nijako to neobhajujem, len ze tato tema bol komunikovana dost nahlas a dostupne.

@eeffka tu ide o ten paradox,pracuju 2ja,maju narok.Zena na rd,muz ma viac nerok neni.A pritom prvom pripade mozu mat aj tisice mesacne.

anonym_c213a5
Dnes o 14:17
@natalka13

@alenka58 to kedy platilo?
Dochodca moze pracovat aj poberat dochodok.
A kolky davaju pracu inym ludom.

@natalka13 pracovať keď chcú, nech pokojne pracujú. Ale nie ze brat plný dôchodok aj plat. Bud jedno alebo druhé, pripadne závisí od prijmu, lebo je ibe mat brigádu je par eur a plnohodnotny PP. Pokial by si vybral PP, bral by minimálny dôchodok a opačne. Niečo podobné, ako majú poslanci, ktorí sú aj primátormi a pod. Môžu si vybrať, ktorý plat chcú, z druhého majú automaticky "iba" minimálnu mzdu.

eeffka
Dnes o 14:20
@anonym_c440e2

@eeffka tu ide o ten paradox,pracuju 2ja,maju narok.Zena na rd,muz ma viac nerok neni.A pritom prvom pripade mozu mat aj tisice mesacne.

@anonym_c440e2 mne je system jasny, nevravim ze je dobry, len ze sa nejedna o ziadne prekvapenie