icon

Daňový bonus na dve deti: Máte podobnú skúsenosť?

maja210
Včera o 08:16

Ahojte...
Tí čo máte 2 detičky...
Som naštartovana...všade sa píše že 100€ /dieťa za mesiac...ok pri veľkej výplate sa kráti o 10%
ALEE....
1.syn -6 rokov
2.syn - v júli 2 roky...
Kamarátka nám robila daňové a za 2deti cca 1500??!

Minulý rok bol daňový za obe deti cca 1900€ a to podotykam že mladší sa narodil až v júli (30.7.2024) takže sa bral až od augusta a mala som viac ako teraz keď na oboch išlo celý rok??? Uplatňuje si raz ročne...
To ma byt akože čo??! Máte to niektorá?

anonym_c213a5
Včera o 14:23
@sara07

@jaroe vela ludi ostalo prekvapených
a najhoršie ked mali dve alebo 3 prace , a sa im to sčitalo do hranice že už nemali narok na nič, uplatnovali si mesačne a teraz cáluj naspät prachy,
mihal ma dnes o tom zaujímavy prispevok aj vyjadrenie vlady k tomuto

@sara07 ale toto sa predsa vedelo dopredu. Ze tuším do max. 3200€ ci koľko je plný DB. Cize ked zarobím viac, je logické, že to budem vracať. Len chore je to, ze sa to neposudzuje spoločne, ale za 1 človeka.

anonym_b590f9
Včera o 14:44
@anonym_b590f9

@anonym_c4d9f0 v niektorých štátoch majú 13-14 dôchodkov

@anonym_b590f9 14 x v roku dostávajú dôchodky rakúšania, poliaci, maďari

sara07
Včera o 15:04
@anonym_c440e2

@sara07 a to musi ozaj boliet,ked musia tolke eura teraz vracat.Riadne nasrani musia byt ludia.

@anonym_c440e2

anonym_c440e2
Včera o 15:12
@sara07

@anonym_c440e2

@sara07 inac je zaujimave,ze teraz sa to zrazu deli na clena rodiny,ze???

sara07
Včera o 15:12
@anonym_c213a5

@sara07 ale toto sa predsa vedelo dopredu. Ze tuším do max. 3200€ ci koľko je plný DB. Cize ked zarobím viac, je logické, že to budem vracať. Len chore je to, ze sa to neposudzuje spoločne, ale za 1 človeka.

@anonym_c213a5 vedelo , nie ale každého napadne si prepočitavat alebo si nastavit z mesačneho na ročny
ideš v zabehnutych kolajach, v podstate sa vkuse niečo meni, masiruju dopredu tak miestami nevieš čo je navrh , čo už platí , atd ...
nastavme nejaké vzorce na odvody, na bonusy

sara07
Včera o 15:13
@anonym_c440e2

@sara07 inac je zaujimave,ze teraz sa to zrazu deli na clena rodiny,ze???

@anonym_c440e2 čim viac bulharských konštát, tym viac zmätok a tym asi lepšie ...

anonym_c440e2
Včera o 15:29
@sara07

@anonym_c440e2 čim viac bulharských konštát, tym viac zmätok a tym asi lepšie ...

@sara07 a teraz si zober,ze to ma 2500eur v cistom,k tomu 500rodicak a 240.Spolu maju teda 3240eur,co je tiez slaby prijem rodiny.

anonym_c440e2
Včera o 15:29
@sara07

@sara07 cele je to na hlavu postavene.

sara07
Včera o 15:38
@anonym_c440e2

@sara07 a teraz si zober,ze to ma 2500eur v cistom,k tomu 500rodicak a 240.Spolu maju teda 3240eur,co je tiez slaby prijem rodiny.

@anonym_c440e2 ved to , všetko cáluju + hypoteka .. čo ti ostane
mna najviac vytača to že čim sa viac snažiš sama odmakat, odpracovat bez dotacii, grantov a neviem čoho aby si mala väčší prijem tak vždy na to nejak doplacaš alebo riešiš

anonym_c213a5
Včera o 15:54
@sara07

@anonym_c213a5 vedelo , nie ale každého napadne si prepočitavat alebo si nastavit z mesačneho na ročny
ideš v zabehnutych kolajach, v podstate sa vkuse niečo meni, masiruju dopredu tak miestami nevieš čo je navrh , čo už platí , atd ...
nastavme nejaké vzorce na odvody, na bonusy

@sara07 u nás v praci na to upozorňovali. Normalne nám poslali mail, aby sme si na to dali pozor a kto ma situáciu, že ma ešte ďalší prijem, aby dal bud bonus na druhého alebo si nechal vyplácať rocne. Mne tiež vďaka odmenam v niektorých mesiacoch nevyšlo, ale celkovo mi majú doplatiť.
A druha vec, je spravodlivé, ze ti co maju nízke príjmy majú DB okresany tiež. DB nie sú pridavky, ze ich dostanú automaticky aj naši spoluobčania, co nikdy robiť nebudú. Je to úľava na dani, ktoré keď neplatis, nemáš narok.

anonym_c440e2
Včera o 16:00
@anonym_c213a5

@sara07 u nás v praci na to upozorňovali. Normalne nám poslali mail, aby sme si na to dali pozor a kto ma situáciu, že ma ešte ďalší prijem, aby dal bud bonus na druhého alebo si nechal vyplácať rocne. Mne tiež vďaka odmenam v niektorých mesiacoch nevyšlo, ale celkovo mi majú doplatiť.
A druha vec, je spravodlivé, ze ti co maju nízke príjmy majú DB okresany tiež. DB nie sú pridavky, ze ich dostanú automaticky aj naši spoluobčania, co nikdy robiť nebudú. Je to úľava na dani, ktoré keď neplatis, nemáš narok.

@anonym_c213a5 aj pridavky nech zrusia a danovy zvysia a pre vsetkych rovnako,lebo ani ten predosly system nebol spravodlivy.Opät len pri vyssom prijme mali narok.

anonym_c213a5
Včera o 16:04
@anonym_c440e2

@anonym_c213a5 aj pridavky nech zrusia a danovy zvysia a pre vsetkych rovnako,lebo ani ten predosly system nebol spravodlivy.Opät len pri vyssom prijme mali narok.

@anonym_c440e2 matovic vedel, prečo to tak nastavil. Lebo to bol nátlak na tých, ktorí berú peniaze na ruku a žijú akoze z minima. A ked bol bonus 140€, tak pri 2 deťoch to bolo hneď 280€ mesacne plus. A stačilo na to v pohode 1200€ tuším. Matelko je síce trosku cvok, ale v daňových a eko veciach chodiť vie 😉

anonym_c440e2
Včera o 16:13
@anonym_c213a5

@anonym_c440e2 matovic vedel, prečo to tak nastavil. Lebo to bol nátlak na tých, ktorí berú peniaze na ruku a žijú akoze z minima. A ked bol bonus 140€, tak pri 2 deťoch to bolo hneď 280€ mesacne plus. A stačilo na to v pohode 1200€ tuším. Matelko je síce trosku cvok, ale v daňových a eko veciach chodiť vie 😉

@anonym_c213a5 lenze cim viac deti,tym trebalo väcsi prijem.Pri tychto 4 to bolo tusim 1700v hrubom.

anonym_c213a5
Včera o 16:15
@anonym_c440e2

@anonym_c213a5 lenze cim viac deti,tym trebalo väcsi prijem.Pri tychto 4 to bolo tusim 1700v hrubom.

@anonym_c440e2 a co? 1700€ v hrubom je koľko v čistom? 1300€? To je nič keď je životelom rodiny muz. a pri 4 deťoch malo žien pracuje. Vsak preto im chcú aj odpustiť dane, lebo si ich ako "vazia".

anonym_c440e2
Včera o 16:18
@anonym_c213a5

@anonym_c213a5 vies co my sme to nemenili,nechali sme ho kazdy mesiac a vzdy ho poberal muz.On tym,ze bol pn si ponizil hruby prijem,mal ho este nizsi ako ja,ale ked sa vyplacal aj bonus tak uz v cistom mal vyssiu mzdu ako ja.A ono sa nam ten priemer robi aj s danovym bonusom.A tiez ho niekedy nemal vobec,niekedy riadne ponizeni alebo cely.

anonym_c440e2
Včera o 16:23
@anonym_c213a5

@anonym_c440e2 a co? 1700€ v hrubom je koľko v čistom? 1300€? To je nič keď je životelom rodiny muz. a pri 4 deťoch malo žien pracuje. Vsak preto im chcú aj odpustiť dane, lebo si ich ako "vazia".

@anonym_c213a5 ved takych rodin so 4mi a viac detmi je ozaj malo,takze o moc zase nepride stat,tak jasne ze vedia co robia.A inu mensinu z toho vynechaju,lebo ti nepracuju

sara07
Včera o 16:51
@anonym_c213a5

@anonym_c213a5 momentálne nie nie je spravodlivo nastavený , nemám pocit že je to férove
pridavky dostaneme rovnako jedno kolko odvediem štátu alebo vôbec neodvediem ale pri db čiže danoveho bonusu ideme mať xy konštát
čiže ak náhodou prekročim o 2€ tak som zrazu v inej pozicii ? prečo ?
však xy blbín máme pri dani z prijmu .. nestači že ...

anonym_c213a5
Včera o 17:09
@sara07

@anonym_c213a5 momentálne nie nie je spravodlivo nastavený , nemám pocit že je to férove
pridavky dostaneme rovnako jedno kolko odvediem štátu alebo vôbec neodvediem ale pri db čiže danoveho bonusu ideme mať xy konštát

@sara07 tak bohužiaľ. Nedá sa vyhovieť každému. Za mna to predtým spravodlivejšie bolo. Lebo DB nemá byt sociálna dávka

anonym_e97a78
Včera o 17:10

@maja210 Lepšie je to poberať mesačne podľa mňa, vždy dostanem plnú sumu.

anonym_c213a5
Včera o 17:13
@sara07

@sara07 dokonca predtým nez to Matelko zmenil, bol DB tuším 45€ a poberali ho napr.aj takí živnostníci, ktorí ani dane neplatili. To bolo akoze fér? Odrbkali stat 2x.

natalka13
Včera o 17:29
@anonym_c213a5

@sara07 dokonca predtým nez to Matelko zmenil, bol DB tuším 45€ a poberali ho napr.aj takí živnostníci, ktorí ani dane neplatili. To bolo akoze fér? Odrbkali stat 2x.

@anonym_c213a5 nad 6r bol cca 22e a nikoho na koni nezaujimal.
Ked bol zrazu 140e aky zaujem nastal.

anonym_c440e2
Včera o 17:31
@natalka13

@natalka13 a ludia zili pomaly aj bez neho.

anonym_c440e2
Včera o 17:33
@natalka13

@natalka13 a ked sa znizil o 40eur zeny zrazu ako keby isli skrachovat,alebo ich to riadne zrujnovalo.

anonym_829a22
Včera o 17:46
@anonym_f52b14

@sara07 Opravím ťa - NIKTO nedostal DB ako minulý rok. Už len tým že ho obmedzili na tých 100 resp. 50 € a nad 18 rokov ho úplne zrušili, tak dobre ponížili príjem všetkých rodín s deťmi. Hlavné, že dôchodcom, čo neprispievajú na dane, pridali 13 dôchodok. A tí, čo tvoria príjmy ŠR, tak na tých sa vys*ali.

Už sa blížia voľby, tak Smer sa potrebuje zalíškať svojim voličom, dôchodcom.

@anonym_f52b14 to nemyslíš vážne, dôchodcovia celý život prispievali na dane a odvody.
Aj ty raz budeš dôchodkyňa nezabúdaj na to. Teda keď budeš mať šťastie.

anonym_047bfb
Včera o 18:19
@anonym_c213a5

@natalka13 pracovať keď chcú, nech pokojne pracujú. Ale nie ze brat plný dôchodok aj plat. Bud jedno alebo druhé, pripadne závisí od prijmu, lebo je ibe mat brigádu je par eur a plnohodnotny PP. Pokial by si vybral PP, bral by minimálny dôchodok a opačne. Niečo podobné, ako majú poslanci, ktorí sú aj primátormi a pod. Môžu si vybrať, ktorý plat chcú, z druhého majú automaticky "iba" minimálnu mzdu.

@anonym_c213a5 to fakt závidíš dôchodcovi dôchodok a aj plat? 🤦

daren1
Včera o 18:23
@alenka58

@daren1 áno teraz je dosť bonusov, v minulosti to nebolo ani polovica a čo sa týka dôchodkov tak by mali buď dôchodcovia pracovať a mať len plat alebo byť na dôchodku a mať len dôchodok, kedysi to tak bolo

@alenka58 neviem ci prave dochodcovia najviac vyciciavaju tento stat, platili dane, odvody,
Vsetky tie prispevky, nenutia nikoho sa zamestnat. Aj solidarita by mala mat hranice, stat v ktorom sa oplati byt nezamestnany nemoze fungovat, neexistuje krajina kde ti plat stat 3 roky ze si doma s dietatom a nemusíš dat ani cent na odvodoch....proste zle nadtaveny socialny system, osadnicky v zivote nepracovali a maju vyssie dochodky akk zeny po 40 rokoch vo fabrike, a vyssi 13 dochodok lebo majú chudatka nízke dochodky, vsetci sa im na toto skladame...

natalka13
Včera o 18:25
@anonym_c213a5

@natalka13 pracovať keď chcú, nech pokojne pracujú. Ale nie ze brat plný dôchodok aj plat. Bud jedno alebo druhé, pripadne závisí od prijmu, lebo je ibe mat brigádu je par eur a plnohodnotny PP. Pokial by si vybral PP, bral by minimálny dôchodok a opačne. Niečo podobné, ako majú poslanci, ktorí sú aj primátormi a pod. Môžu si vybrať, ktorý plat chcú, z druhého majú automaticky "iba" minimálnu mzdu.

@anonym_c213a5 ty vies co je to narok na dochodok?
Preco by nemohli pracovat? Odvadzaju odvody aj na tvoje pn a dane na tvoje ine davky, davaju pracu nozno aj tebe.

anonym_c213a5
Včera o 18:28
@natalka13

@natalka13 tak tak 😁

anonym_c213a5
Včera o 18:30
@anonym_829a22

@anonym_f52b14 to nemyslíš vážne, dôchodcovia celý život prispievali na dane a odvody.
Aj ty raz budeš dôchodkyňa nezabúdaj na to. Teda keď budeš mať šťastie.

@anonym_829a22 a co ma byt teraz? Oni snáď nemali nič zaplatené, alebo teraz ako? Ani, aj my budeme raz dôchodcovia, a keď sa náhodou dožijeme, tam dostanete veľké 💩, lebo všetko sa teraz prehajdaka kvôli sociálnym populistom, pardon demokratom.

anonym_c213a5
Včera o 18:34
@daren1

@alenka58 neviem ci prave dochodcovia najviac vyciciavaju tento stat, platili dane, odvody,
Vsetky tie prispevky, nenutia nikoho sa zamestnat. Aj solidarita by mala mat hranice, stat v ktorom sa oplati byt nezamestnany nemoze fungovat, neexistuje krajina kde ti plat stat 3 roky ze si doma s dietatom a nemusíš dat ani cent na odvodoch....proste zle nadtaveny socialny system, osadnicky v zivote nepracovali a maju vyssie dochodky akk zeny po 40 rokoch vo fabrike, a vyssi 13 dochodok lebo majú chudatka nízke dochodky, vsetci sa im na toto skladame...

@daren1 a podaktorí sú koľko už na dôchodku? Tým sa rátalo do odpracovaných rokov uplne všetko, vrátane aj takej evidencie na UP. Mnohí z nich ani toľko neodrobili, ale do dôchodku sa samozrejme hrnuli. Tí, čo.sli kedysi v 54, 55, kolko robili? A koľko sú už na dôchodku? Ti už dávno pradávno prejedli, co do systému vôbec dali. Takže trosku sudnosti by bolo aj treba pri ich neustálom bráneni. Mimo to, kde majú úspory, ktoré si šetrili? Jaj, zabudla som, klasické slovenské, treba dediť, čoby z toho predsa žili, co?