Daňový bonus na dve deti: Máte podobnú skúsenosť?
Ahojte...
Tí čo máte 2 detičky...
Som naštartovana...všade sa píše že 100€ /dieťa za mesiac...ok pri veľkej výplate sa kráti o 10%
ALEE....
1.syn -6 rokov
2.syn - v júli 2 roky...
Kamarátka nám robila daňové a za 2deti cca 1500??!
Minulý rok bol daňový za obe deti cca 1900€ a to podotykam že mladší sa narodil až v júli (30.7.2024) takže sa bral až od augusta a mala som viac ako teraz keď na oboch išlo celý rok??? Uplatňuje si raz ročne...
To ma byt akože čo??! Máte to niektorá?
@anonym_c4d9f0 mohli by sme sa zhodnut že 13. d je dávka navyše , na ktoru si neodložili ani neodmakali, je to dávka na ktoru si musime stále požičiavat a nemuseli by sme
brala by som ho pri tých nizkych dôchodkoch
mala by byt adresnejšia myslím že ak ma dôchodoca 700 € sám pre seba , nemá sa zle ,
priemerný dôchodok za rok 2025 je 703€ podla štatistického uradu
okrem toho maju mhd, vlaky zdarma, doplatky na obed, donaškovu službu obedov zdarma - toto by som chápala ak má problem z chôdzou , u nás čule dôchodkyne si nechavaju vozit a taží sa im íst 5 min po tieni a rovine do školy si zobrat , v klube dôchodcov vyletiky, kupele zdarma alebo dotované
položky za ktoré pracujuci rodič musi platit ....
@sara07 dobre blbosti píšeš...chcem vidieť ktorý človek slusne vyzije keď ma prijem 700€... v prvom rade bývanie nie je lacná položka,lieky tiež niečo stoja a základné potraviny tiež nie su zadarmo.... môj otec žije sám v byte a plati mesačne 400€ za byt a lieky takmer 100€
@sara07 dobre blbosti píšeš...chcem vidieť ktorý človek slusne vyzije keď ma prijem 700€... v prvom rade bývanie nie je lacná položka,lieky tiež niečo stoja a základné potraviny tiež nie su zadarmo.... môj otec žije sám v byte a plati mesačne 400€ za byt a lieky takmer 100€
@anonym_92bb71 to za aký veľký byt toľko platí?
@anonym_92bb71 to za aký veľký byt toľko platí?
@anonym_c213a5 za 2izbovy
@daren1 a podaktorí sú koľko už na dôchodku? Tým sa rátalo do odpracovaných rokov uplne všetko, vrátane aj takej evidencie na UP. Mnohí z nich ani toľko neodrobili, ale do dôchodku sa samozrejme hrnuli. Tí, čo.sli kedysi v 54, 55, kolko robili? A koľko sú už na dôchodku? Ti už dávno pradávno prejedli, co do systému vôbec dali. Takže trosku sudnosti by bolo aj treba pri ich neustálom bráneni. Mimo to, kde majú úspory, ktoré si šetrili? Jaj, zabudla som, klasické slovenské, treba dediť, čoby z toho predsa žili, co?
@anonym_c213a5 cize ako podla Sulika, uz z nich nic tak nech si neuziju dlho dochodok, krasne, pozdravujem tvojich rodicov, nech pracuju co najdlhsie aby si stihli zarobit na dôchodok aby mojli dlho zit,
Dufam ze budes mat cely zivot dost penazi aby si nemusela poberat od statu ani cent a mojla si setrit na stedry dochodok,zdravotnu staroslivost, lieky a hospic
@anonym_c213a5 cize ako podla Sulika, uz z nich nic tak nech si neuziju dlho dochodok, krasne, pozdravujem tvojich rodicov, nech pracuju co najdlhsie aby si stihli zarobit na dôchodok aby mojli dlho zit,
Dufam ze budes mat cely zivot dost penazi aby si nemusela poberat od statu ani cent a mojla si setrit na stedry dochodok,zdravotnu staroslivost, lieky a hospic
@daren1 pokial by som teraz nemusela platit tie nehorázne odvody a šetrili si iba pre seba, uplne v pohode. Lebo nám ostane zobracenka oproti terajším dôchodkom. Nehovoriac o tom, ze budeme robiť o asi 10 rokov dlhšie. Taktiež znížili osobný dôchodkový bod. Lebo súčasný systém je neudržateľný.
A predstav si, moji rodicia sú na dochodku a užívajú si ho. Teraz dokonca predali záhradu a cestujú si po svete. To je co?
@anonym_c213a5 za 2izbovy
@anonym_92bb71 ako prepáč mi za 3 izbak, 4 osoby platíme 290€ nakomplet so všetkým.
Znizil sa danovy ale pribudli prispevky typu tehotenske, prispevok na starostlivost o druhe dieta pocas 6 tyzdniv 280e, ocr pocas prazdnin v skolke, teda ja som pocas mojich dvoch materskych nic z toho nemohla vyuzit lebo pgoste nebolo, cez prazdniny deti pendlivali po skolkach ziadna ocr , namiesto tehotenskdj davky k vyplate nic....
@daren1 OCR ked zriadovatel zavrel skolku tu bola aj pred rokmi - nepribudlo to teraz. len ja som ju nikdy nevyuzila, ani kolegyne, vzdy sme sa dohodli na DV, aby me si nedodrbali vyplatu. ale ano, nie kazdemu sa to da.
@anonym_c213a5 lenze cim viac deti,tym trebalo väcsi prijem.Pri tychto 4 to bolo tusim 1700v hrubom.
@anonym_c440e2 lentze to nie je pridavok na dieta - ale danovy bonus, musi nejako byt naviazany na platbu dane. a nemoze to znamenat, ze pri XX detoch niekto nezaplati ziadnu dan ...
@anonym_c440e2 lentze to nie je pridavok na dieta - ale danovy bonus, musi nejako byt naviazany na platbu dane. a nemoze to znamenat, ze pri XX detoch niekto nezaplati ziadnu dan ...
@ukulela tak to ale bolo,ti co mali vecsi danovy bonus za deti mali cistu mzdu vyssiu ako hrubu mzdu.Teraz je to asi o 200vky rozdiel.
@daren1 OCR ked zriadovatel zavrel skolku tu bola aj pred rokmi - nepribudlo to teraz. len ja som ju nikdy nevyuzila, ani kolegyne, vzdy sme sa dohodli na DV, aby me si nedodrbali vyplatu. ale ano, nie kazdemu sa to da.
@ukulela 20r dozadu tato moznost nebola.
Toto plati mozno od covidu alebo trochu skor
@anonym_829a22 a co ma byt teraz? Oni snáď nemali nič zaplatené, alebo teraz ako? Ani, aj my budeme raz dôchodcovia, a keď sa náhodou dožijeme, tam dostanete veľké 💩, lebo všetko sa teraz prehajdaka kvôli sociálnym populistom, pardon demokratom.
@anonym_c213a5 no hustá si riadne. Že práve to že dôchodcom čo ledva prežijú, vadí že pridajú pár drobakov...
Ja som skôr nepochopila tehotenskú dávku, na čo ťa je dobrá a logická
@anonym_c213a5 no hustá si riadne. Že práve to že dôchodcom čo ledva prežijú, vadí že pridajú pár drobakov...
Ja som skôr nepochopila tehotenskú dávku, na čo ťa je dobrá a logická
@anonym_829a22 ano vadi mi to, predstav si. Lebo sa nepridáva iba tým, čo to potrebujú, ale helikoptérovo všetkým!

@daren1 a podaktorí sú koľko už na dôchodku? Tým sa rátalo do odpracovaných rokov uplne všetko, vrátane aj takej evidencie na UP. Mnohí z nich ani toľko neodrobili, ale do dôchodku sa samozrejme hrnuli. Tí, čo.sli kedysi v 54, 55, kolko robili? A koľko sú už na dôchodku? Ti už dávno pradávno prejedli, co do systému vôbec dali. Takže trosku sudnosti by bolo aj treba pri ich neustálom bráneni. Mimo to, kde majú úspory, ktoré si šetrili? Jaj, zabudla som, klasické slovenské, treba dediť, čoby z toho predsa žili, co?
@anonym_c213a5 poznam starsie zeny, ktore su na dochodku dlhsie ako pracovali.