icon

Daňový bonus na dve deti: Máte podobnú skúsenosť?

maja210
30. mar 2026

Ahojte...
Tí čo máte 2 detičky...
Som naštartovana...všade sa píše že 100€ /dieťa za mesiac...ok pri veľkej výplate sa kráti o 10%
ALEE....
1.syn -6 rokov
2.syn - v júli 2 roky...
Kamarátka nám robila daňové a za 2deti cca 1500??!

Minulý rok bol daňový za obe deti cca 1900€ a to podotykam že mladší sa narodil až v júli (30.7.2024) takže sa bral až od augusta a mala som viac ako teraz keď na oboch išlo celý rok??? Uplatňuje si raz ročne...
To ma byt akože čo??! Máte to niektorá?

Strana
z5
anonym_92bb71
31. mar 2026
@sara07

@anonym_92bb71 to čo má za byt ?
my za 3 izbovy platime 154€ +52 elektrina - a to sa sprchuju 5 ludia + sa u nás pravidelne pečie, vari ...
to má vysoké čo potom ? fond opráv alebo fakt neviem lebo za 2 izb to je šialená suma ....
dnes sme sa o tom z manželom bavili , hodili sme to na papier , keby bol každy sam vyšiel by v pohode, keby sme mali obaja 700€ máme sa kralovsky ...
nemá hypoteku , dopravu má komplet zdarma, obedy vlastne tiež , lieky má dotované - aspon tak to prezentuje vlada či je to pravda neskumala som ,
my napr na dopravu mesače minieme 195€ a to ja chodim dost často pešo inak by to bolo o 25€ viac ...
ked prijem rozhodíš na osobu + vydavky na osobu podla veku ,tak rodiny maju skutočne menej na osobu a maju sa horšie , taky jednorodič tak to si neviem predstavit dost dobre teraz ....

@sara07 ta doprava zadarmo je mu na prd...jednak ma problem z chrbticou a nohami a ďalšia keď mu treba dochádzať k lekárom nemá ani také spoje...
Obedy a lieky určite nemá zadarmo....
Neviem kde bývate vy ale u nad aj jednoizbový je drahší....

klaridka
31. mar 2026
@anonym_55f0dd

aj my, čo máme dospelé deti 18+ sme naštartovaní, lebo tie deti tiež cestujú, poniektorí platia školné, treba im kúpiť notebooky, obliekajú sa a jedia a oveľa viac ako krpci, a dostaneme veľké h... prepáč, mimo témy, ale zas som sa nasrala

@anonym_55f0dd Pravdu máš.... my už proste nemáme nárok na na nič... nikoho nezaujíma, že sú ešte stredoškoláci ! Akoby sme chceli z ich platov.

sara07
31. mar 2026
@anonym_92bb71

@sara07 ta doprava zadarmo je mu na prd...jednak ma problem z chrbticou a nohami a ďalšia keď mu treba dochádzať k lekárom nemá ani také spoje...
Obedy a lieky určite nemá zadarmo....
Neviem kde bývate vy ale u nad aj jednoizbový je drahší....

@anonym_92bb71 žial nedostatočne spoje okrem blavy je to asi všade . to poznám , ale to je vysledok čoho ? že sa táto čast zanedbava roky, len slubuju a spojov stále menej
krajom sa vkuse len prachy kratia ...
obedy máš v každom meste väčšinou je to odstupnované podla vyšky dôchodku, pozri si stránku mesta alebo obce , bud su zdarma alebo odstupnované , 0,30€ doplatok obed, parada .. to maju svokrovci , varia dobre

Strana
z5