icon

Dieťa, ktoré nemá 3 roky ide do škôlky. Prídem o rodičovský?

152mirka152
9. jan 2015

Prosim vas poradte mi zevraj mozem dat dieta do skolky na cely den(bude mat v maji 3 roky) a nepridem o rodicovsky a este k tomu mozem aj pracovat. Co je na tom pravdy? Dakujem za kazdu radu 🙂

vefi89
10. jan 2015

@152mirka152 môžeš. O rodičovský prídeš jedine v prípade, ak poziadas o príspevok na jasle. Mne takto podobne nastupoval starší a rp šiel dalej

januliku
10. jan 2015

@152mirka152 Rodičák budeš dostávať do 3 rokov dieťaťa, pritom môže chodiť do škôlky a ty pracovať. Aj ja som malú dala, keď mal 2,9 roka a šla som do práce.

evittam
10. jan 2015

Prispevok je vyssi nez RP,okolo 230eur.😉

jamabe
10. jan 2015

@evittam áno, ale ten priamo do ruky nedostaneš... požiadaš si o preplácanie nákladov na škôlku - musíš ich zdokladovať.
@152mirka152 Ja už pracujem, malá je v škôlke (štátnej), v marci mi končí RD a stále ho poberám... 🙂 Nič som nikde nehlásila (pýtala som sa na ÚPSVaR - nepotrebovali to vedieť), len som sa musela ísť odhlásiť zo Sociálnej poisťovne kvôli dôchodkovému poisteniu..

152mirka152
autor
10. jan 2015

@jamabe no to som vedela ze musim z dochodkoveho odhlasit ale stale som bola v tom ze ked ju dam do skolky a nastupim do prace pridem o rodicak 🙂 dakujem vam vsetkym fakt ste mi velmi pomohli 😊

viavista
10. jan 2015

a co v pripade, ak matka nastupi len na polovicny uvazok? plati to iste? dakujem 🙂

jamabe
10. jan 2015

@viavista áno.

152mirka152
autor
13. jan 2015

@vefi89 @jamabe a je aj urcena nejaka suma ktoru mozem zarobit alebo je to bez obmedzenia? 🙂 dakujem

jamabe
13. jan 2015

@152mirka152 nie 🙂 nie je urcena..

152mirka152
autor
16. jan 2015

@jamabe dakujem lebo uz aj take som pocula ze nemozem prekrocit minimalnu mzdu 🙂

jamabe
16. jan 2015

@152mirka152 Určite nie. Ja pracujem a mám vyššiu mzdu ako minimálnu a normálne poberám rodičovský... 🙂

danys2001
17. jan 2015

Chcela by som sa opytat,ked dam dieta do skolky, tak nepridem o rodicovsky,ked pracujem ale ked ju dam do jasli a budem ziadat o prispevok na jasle,tak on pridem?dakujem za odpoved

david93
18. jan 2015

@danys2001 od štátu môžeš poberať buď rodičovský (203 Eur) alebo žiadať príspevok na opatrovanie (podľa skutočných nákladov jaslí/škôlky, ale vyplácajú max. do 230 Eur), nemôžeš poberať obidva súčasne, oba sú do 3 rokov veku dieťaťa

prom
19. jan 2015

ahojte, chcela by som vas poprosit o radu. Dcera dovrsi 3 roky 24.februara 2015, do statnej skolky ma nastupit od marca. Teraz mam moznost, zeby nastupila do skolky uz teraz vo februari, cize o mesiac skorej pred ukoncenim RD. Ja nastupujem do prace 1.marca. tzn, zeby som bola takto mesiac doma. Chcem sa spytat ci pridem o rodicovsky prispevok, resp. ci mam niekde nieco hlasit? ist na socialnu poistovnu?

ivetpb
24. aug 2015

Ahojte baby. Mozte mi prosim poradit. Ked dam teraz od septembra dieta do stasnej skolky ale 3 bude mat az v novembri - rodicak mi ostava ak nastupim do prace. Ostava mi vsak aj ked do prace nenastupim _?. Alebo je to podmienene tou pracou.Ak mi ostane rodicak , nieje tam podmienka napriklad iba na 4 hod. alebo nieco take.Dakujem krasne za odpoved