Prídem o rodičovský, ked nastúpim do práce?

domi1220
28. jan 2015

22.10. mi končí rodičovská dovolenka, dieťa by malo nastúpiť do škôlky v septembri, chcem sa spýtať , keď nastúpim do pôvodneho zamestnania napr. 15.septembra neprídem o rodič.príspevok ? Máte s tým skúsenosť ?

dijefcatko
28. jan 2015

neprídeš o rodičák, aj keby si do práce nastúpila hneď teraz 🙂

matafen
28. jan 2015

Dievca, ved zadaj do Googla a vyhodi ti tolko informacii, aj diskusii na MK, ze ziadnu novu otazku ani nemusis davat 😉 Na rodicovsky prispevok mas zo zakona narok do 3 rokov veku dietata bez ohladu na to, ci si alebo nie si zamestnanana a ci dieta chodi alebo nechodi do skolky 😉

gapa
28. jan 2015

neprídeš o rodičák, len treba podať odhlášku do soc.oistovne, lebo ak ti vznikne dôch.poistenie zamestnanca (počas RD je prerušené, a ked nastupiš, už nečerpáš RD, čo je volno v práci, len pracuješ a poberáš RP) a súbeh dôch.poistenia zamestnanca a dôch.poistenia mamičky štátom zákon nepripúšťa. Tiež na zdrav.poistovni by bolo dobré potom overiť, napr pri ukončení pobernia RP, či si mala správne zahlásené obdobie poberania RP, lebo tam si zase v období čerpania RP a vykonávania práce si zravotne poistená 2x (až na výnimky, čo teraz od nového roku platia, myslím, ked máš nižší plat) raz štátom ako poberatel RP a raz ako zamestnanec.