Dieťa v škôlke počas otcovej materskej dovolenky
Matka nastúpila do prace od januára a otec ide na matersku od marca. (Nie otcovska ale materska) môže chodiť dieťa do škôlky? Reálne tam chodí už od septembra. Ale keď bude otec na materskej nemalo by byť dieťa doma?
@anetkaaa123 jasné, že prídu.
Autorka a vám s mužom o čo ide? Lebo nechápem tvoje prekvapenie: "aha takže manžel ak chce byť s malým doma na materskej tak nemôže ísť do škôlky".... veď logicky, má byť na materskej s dieťaťom a nie bez neho. Prečo by ho dával do škôlky? Chcete vybabrať so systémom, že? Poberať materskú aj chodiť do práce. 🤨
V case, kedy sa tu matky trasu, ci im vobec schvalia opatrovatelsky na autisticke deti, urcite nebudu vyplacat materske na deti, ktore su v skolke. Mozete si byt isti, ze skor, ci neskor na to pridu. Nechapem co riesite, ked mate dieta v skolke (od septembra!) a dostavate nanho rodicak do jeho 3rokov.
Manžel bol doma a malý v škôlke. A nikto nic
A vám nie je debilne? A druhá vec ty si s tým ok že ti muž doma sedí a dieťa odložíte do škôlky?
Akoze co cakas po jednom- dvoch dnoch. Ze ti na dvere zabucha komando v kuklach s tetami zo socialnej poistovne?🙈. Supusy deti sa posielaju koncom mesiaca- par dni kym to spracuju. Takze teraz mozes cakat list ze vam odoberaju MD a budete musiet vratit alebo rovno neposlu€🙉
a kedy to bolo? lebo odobrat materske mozu aj po rokoch ale vacsinou k stvrtroku zistia
potom napis 😂
A si cakala, ze do hodiny vam niekto zavola a povie nonono? 🤣
Na co je manzel doma, ked dieta je v skolke?
Akože za toto by som dávala riadnu pokutu,nie len vrátiť peniaze..takéto vydžubávanie to je grc...
A manžel teda váľa guľky? Či čo robí vlastne?
Nech si manžel pokojne ďalej hovie doma v kľude, dieťa nech je v škôlke a on poberá MD. Po takých cca 3 mesiacoch dostane jedného krásneho slnečného dňa výzvu, ze krizovou kontrolou SP zistila, ze dieťa navštevuje predškolské zariadenie, co nie je v súlade a podmienkami poberania tejto dávky. V tejto výzve bude stáť, ze do 30 kalendárnych dní ma celú sumu, ktorá mu SP vyplatila, vrátiť. Píšem to ako učiteľka, ktorej potom matky v takých prípadoch chodili vyplakavat, ci sa nedá spätne zoznam deti upraviť, pretože oni peniaze minuli a nemajú ich odkiaľ vrátiť. Zober si moju radu k srdcu - peniaze, ktoré manžel dostane, odkladajte, pretože ich s 1000% istotou budete vracať. Ci po 2 mesiacoch, ci po troch, ci po štyroch. SP ma zoznamy deti, aj zoznamy otcov na MD, tam funguje jednoduchá krížová kontrola, pri ktorej je to primitívne dohladatelne.
@evaachesa urcite nie. Chodí niekde na "fusky" na čierno... lebo ako radi jeden smejdik, treba si proste matersku "vybrat" 🤢 len veľká "škoda", že SP sa už konečne "prebudza" a nerobí dôjdu kravu roznym podvodníkom. Samozrejme, ti potom vyplakavaju na rôznych forach, ze minulý rok Fero tak mal, prečo on už nie...🤷♀️
@evaachesa podla mna bude nacierno este robit, takze materska, praca a dieta v skolke, dobry plan.
@milovnickakvetov ako ja normálne neverím že niekto môže byť s prepáčením až tak sprostý. 🤷🤦🏻♀️
@evaachesa inac ja som zistila, ze ludia nie su sprosti, oni su trufali. niekedy az do oka bijuco. potom vela raz premyslam ci to je neznalost zakona, ci hlupost alebom drzost.
Nebudte blazni, to sa neda oklamat. Funguje tam kontrola, rodic a dieta su sparovatelni. Kazdy mesiac sa posielaju zoznamy deti zo skolok, to sa neda oklamat. Kamaratkin manzel bol na otcovskej 4 mesiace, maly bol v skolke kazdy mesiac cca polovicu mesiaca (bol casto chory). On po otcovskej nastupil do prace, pracoval dlho, hadam aj 2 mesiace a zrazu mu zavolala uradnicka zo SP, ze zistili neopravnene poberanie materskej, pretoze dieta chodilo do skolky. On sa sice vyhovaral, ze nevedel, ze dieta v skolke nemoze byt, ale potom im domov doslo postou vypisane po mesiacoch dni, kedy bolo dieta doma a kedy v skolke. Pisali aj odvolanie, nic im to nepomohlo, celu sumu museli vratit spatne. Fakt po 2 mesiacoch. Strasne vtedy kamoska nadavala, hadali sa ako psiska doma, lebo ona manzelovi hovorila, aby dieta do skolky nenosil. Celu sumu museli vratit, tam v tom liste stalo, ze ak do isteho datumu tu sumu nevratia, postupia to exekutorovi. Ak si chce chlap oddychnut od prace, nech ide na rodicak, vtedy dieta do skolky chodit moze. Pri otcovskej nie, to sa neoplati, bude doma mesiace a v zavere zistite, ze bol doma cele tie mesiace prakticky zadarmo, pretoze vsetko spatne do centu budete musiet vratit.
@luciaaaaa materska preto ze im isto vychadzaju vyssie prachy. ale ci im to stoji za ten risk...
@balerina2025 samozrejme, ze preto. Len vacsina otcov sa nechce doma otravovat s 2 rocnym dietatom pol roka, chcu pozerat serialy na netflixe, vela spat, chodit za sportom a pri dietati by sa nic z toho nedalo. Nedomyslia potom, ako v pripade, ktory som opisala, ze chlap sa uz aj vrati do prace a dodatocne aj po mesiacoch sa zisti neopravnene poberanie a je nutne vsetko do centu vratit.
@luciaaaaa jedna mamicka sa tu tak raz rozculovala, ze tiez chceli system obist, a nahonobit si peniaze, a potom ked mali zrazu par tisic vraciat, tu plakala, ze nema z coho, ze to uz davno minula.
@balerina2025 niektoré si totizto zmylili matersku s tým, ze zadarmo len pumpnu stat, lebo "majupredsanatonarok" 👌 , ako sa im prezentuje, aby si predsa "vybrali" matersku a podobne statusy na fb pána, ktorý na tom samozrejme tiež zaraba, tak prečo by to nerobil, ze? 99,99% chlapov popri tom naďalej veselo robi a o dieta sa stara aj tak matka, ktorá je buď doma s druhým alebo len tak, pripadne na podpore. Cize namiesto 2, majú príjmy 3. To, ze de facto podvadzaju, im ale ze vôbec nevadí...
Urobilo sa tak ako susedia. Zo školkou sa dalo dohodnúť. Maleho nezapisu a môže do nej chodiť. A muž doma na MD.
fuuu to je veru odvazna riaditelka, za toto moze mat minutovy vyhadzov a ako potom platite stravu ?
fakt velmi odvazne ohrozovat ludom pracu kvoli podvodom....
@mamina7070 a si predstav, ze sa stane uraz v skolke...
@autorka a za skolku potom platis ako? Za stravu platis ako? Na základe čoho je ten tvoj v skolke? Keď zraní iné djeta a bude sa ti šetriť, napr.? Ako sorry, ale ty a tebe podobne tu podvodnicky vážne nemáte kožu na papuli???
Dúfam, že ti toho karma 100nasobne vráti, lebo toto je fakt sila, co tu niektoré podvodnicle vyzirky naozaj predvádzate👎👎👎🤮🤮🤮 lemry lemrave podvodnicke...
Autorka a muž je teda skutočne na MD doma? Čiže ani nepracuje ako sa tu domnievame? Len váľa šunky? 🤦🏻♀️
No tiež som sa dozvedela ze sa da dohodnúť so skolkou...teda to závisí od riaditeľky ci dieta prijme....a ze vraj s tymto vôbec nemajú problém...ale je to nehorázne takto oblbovat stat
ked uz idu po PN kach a chorych ludi na ukor parazitov, nech klepnu po prstoch aj tymto dohadovackam !!! asi je najlepsie cim skor napisat podnet.
@anetkaaa123 Hmmm, čize predpokladám, že v takýchto prípadoch ide školné a asi aj nejaká provízia priamo do vrecka riaditeľky... Ale ozaj nerozumiem, ako neoficiálne riesia stravné. Snáď nie na úkor ostatných detí...😳 Žasnem, nad tým ako niektorí ľudia spokojne a bez výčitiek obchádzajú "systém" ...🤦🏻♀️

@patta89 vyborne. takto to ma byt