icon

Dĺžka MD, ak je manžel nezamestnaný

katka0203
23. júl 2021

Ahojte, pocula som ze pokial zena nie je vydata a s muzom len zije, ma matersku dovolenku o 2 mesiace dlhsie, neviete ci nieco take plati aj v pripade ze manzel je nezamestnany? Pripadne nejaky dalsi prispevok v tomto pripade, dakujem

lucka_ke
23. júl 2021

ak žije s partnerom nepovažuje sa za osamelú matku a nemá dlhšiu MD

draik
23. júl 2021

Neplatí ani to prvé ani to druhé.

zuzubb007
Odpoveď bola odstránená
katka0203
autor
Odpoveď bola odstránená
lilinka88
23. júl 2021

@katka0203 ani to,že partneri nie sú manželia,nie je dôvod na dlhšiu materskú. Tá je pre osamelú matku,čo znamená,že žije úplne sama s dieťaťom, t.z. ani s partnerom,ani rodičmi,ani súrodencami a pod. A sama si hradí všetky náklady.

natalala
Autor odpoveď zmazal
katka0203
autor
23. júl 2021

@natalala je tazka situacia kvoli covid, tisice ludi prichadzaju o pracu, nenapadlo vas ze niekto mozno caka babo a manzel zrazu pride o pracu bez toho aby za to mohol? alebo mozno len sa zacalo u nich v praci prepustat a nema istotu ? to znamena ze ja/my sme drbnuti alebo co? to sa uz ani clovek nemoze nieco opytat bez toho aby sa ostatni do neho hned pustili? bola som na kave s kamaratkou a povedala mi ze mala dlhsiu matersku lebo neboli zobrati, prislo mi to divne, tak ma napadlo sa opytat...ja mam normalne fungujuce manzelstvo, nie som sama v domacnosti...to ze sa nieco pytam neznamena ze sa to tyka priamo mna, a hlavne zeny by sa mali podporovat navzajom a nie do seba hustit...peace

natalala
23. júl 2021

@katka0203 mna hlavne nenapadlo nazyvat komentare kt sa mi nepacia, ze su drbnute. Momentalne je najviac ponuk na profesii za dost dlhe obdobie ;)

lilinka88
23. júl 2021

@katka0203 kamarátka ojebabrala systém a na jej mieste by som sa s tým veľmi nechválil a. Pokiaľ žila s partnerom v spoločnej domácnosti,nebola osamelá matka

katka0203
autor
23. júl 2021

@natalala ano na profesii su ponuky, ale nemyslim ze je skandal ked sa zo zvedavosti opytam nieco aby som vedela ake su potencialne moznosti, aby som vedela ake situacie mozu nastat a co nas pripadne moze cakat, lepsie ako byt zaskoceny

katka0203
autor
23. júl 2021

@lilinka88 ano ved mozno obabrala system, ved mne to aj prislo divne, preto som sa pytala lebo na internete som nenasla nic take, len ze MD je dlhsia ked su napr dvojicky a pod

katka0203
autor
23. júl 2021

@natalala a ten komentar som nazvala drbnutym preto, lebo bez toho aby slecna/pani vedela aka je situacia, tak hned si z toho vyvodi ze sedime doma na riti bez prace a cakame ze nam prispevky budu padat k noham, niektori ludia su v dnesnej dobe v naozaj zalostnej situacii a nemyslim si ze je vhodne rypat kym nevieme ako na tom su pretoze im to moze aj ublizit, pride mi to proste nefer, kym neviem, nesudim...nikdy neviem kedy sa nieco podobne moze stat aj mne

lucka_ke
23. júl 2021

partner nemá nárok na podporu?

katka0203
autor
23. júl 2021

@lucka_ke dlho pracoval v zahranici, vratil sa ked sme otehotneli aby bol pri mne, pracuje tu ale vraj sa u nich ide prepustat a vzdy ako prvych vyhodia tych co su tam najkratsie...neviem ako je to s podporou ked pracoval roky v zahranici, to si zistime

zuzanaete
23. júl 2021

@katka0203 Viem, ze pokial nemali partneri spolocny trvaly pobyt a asi ani spolocnu nehnutelnost, tak stacilo prehlasenie, ze matka je osamela a sama sa stara o dieta a mala dlhsiu matersku. Kedysi to neriesili. Ci to plati aj nadalej, neviem. Ja som toto neriesila, ale viem, ze to takto fungovalo.

natalienka12
23. júl 2021

@katka0203 Materske sa vyplaca 34 tyzdnov, osamelej zene 37 tyzdnov, teda o 3 tyzdne viac, nie o 2 mesiace!

lilinka88
23. júl 2021

@zuzanaete osamelá neznamená,že nemá s partnerom rovnaký trvalý pobyt alebo nevlastnia nehnuteľnosť. Aj keby žila napr s rodičmi, tak nie je osamelá

luccija
23. júl 2021

@katka0203 ak pracoval v zahraničí normálne na zmluvu má nárok na podporu

zuzubb007
23. júl 2021

Mozno mam drbnuty komentar, ale nic to nemeni, ze do obchodu vykladat tovar sa da vzdy

natalala
23. júl 2021

@katka0203 tak ked neuvedies informacie vo svojom prispevku, tak ano kazdy clovek si z toho moze vyvodit nieco ine 🤷🏼‍♀️ A ano tvoj prispevok vyznieva ako dalsi spekulanti, co chcu obabrat a zneuzit system, pripadne klamat ako ta tvoja znama. Potom pre zeny co su naozj osamele a v nudzi a inych ludi kt potrebuju pomoc nejako neostava. Ja som na taketo spekulacie alergicka a neberiem si co mi nepatri a naco nemam narok a vramci pripravy na buduce mozne situacie su davky od statu to posledne naco sa spolieham a co preverujem. Kazdy sme ale vychovany inak a inak sa staviame k svojim zivotnym situaciam, takze chapem kludne zistuj nikto z toho skandal nerobi.