Do kedy bude existovať možnosť poberať pandemický rodičovský?
Ahojte.
Dieťa dovrsi tri roky v marci.
Nevraciam sa do zamestnania, takže budem mat nárok na PR?
Podľa vás, dokedy takto štát zvládne podporovať mamičky po rodičovskej.
Nie sme mala skupina..
Teším sa, že niečo je, ale mam rátat tak pol roka max alebo ako to vidíte vy?
Dakujem
@mareka49 tu si to pozri https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...
Urcite by som sa ale na to nespoliehala lebo krizovy stav moze skoncit zo dna na den a tak by to potom malo byt aj s pandemickym rodicakom
Mne pracovníčka upsvar povedala, že do konca núdzového stavu. Takže keď už nebude na vyplácanie, skončia núdzový stav a bude
kým nezrušia núdzový stav tak máš nárok na pandemický rodičák , keď ho zrušia tak zrušia aj nárok na pandemický rodičovský príspevok
kedze ti PP stale trva tak narok mat nebudes , lebo mas ine moznosti , cize ti tu niektore mamicky zbytocne pisu ze dokedy neskonci nudzovy stav, teba sa to v tvojej momentalnej situacii netyka
A preco necerpas podporu?
Pred nástupom na materskú som bola v evidencii upsvar (cca3 mesiace)
Síce som bola poberateľom materskej vďaka pravidlu 270 dní..
Teraz poberám klasický RP a tak ma zaujíma, čo ma čaká po jeho skončení.
Nárok na podporu nemyslím ze mam
Tak treba uz teraz zacat hladat robotu. 🤷♀️🤦♀️
@mareka49 no pandemický bude max. do leta...už bude 30-40% zaočkovaných a aj samotný vírus sa v lete pomalšie šíril, takže by som sa nespoliehala že to bude do septembra.....ak máš ale nárok na podporu, tak treba ísť na podporu, lebo ak by si najskôr išla na pandemický a potom čerpala podporu, musela by si pandemický vrátiť nakoľko by si ho poberala neoprávnene.....Môže sa poberať len ak človek nemá nárok na iný príjem(aj podpora sa berie ako príjem)
@brona235 tak toto bol veľmi vtipný komentár
@michalka4193 preco? Stale su oblasti, kde je nedostatok ludi.
@ofzuza ako napísala presne je to viazané na mimoriadnu situáciu alebo kým sám štát to nezruší.... Ja ho asi tiež začnem poberať ale myslím si že do mája kým budem mat na neho nárok už asi nebude
@ofzuza áno? Prosím viete mi nejaké vymenovať? Ja som z okolia Popradu po práci pozerám už veeľmi dlho nechcem to nechávať na poslednú chvíľu keďže v marci mi tiež konci rodička ale je to zatiaľ nereálne niečo nájsť
@michalka4193 ano bol. Podla toho co napisala "Teším sa, že niečo je, ale mam rátat tak pol roka max alebo ako to vidíte vy?" Sa mi nezda, ze by sa dajak hrnula do roboty. A takych je kopec. Ani sa nesnazia najst pracu, lebo pocitaju s predlzenym rodicakom... a to je na smiech... 😉😘
@brona235 no predstav si ze aj mňa sa to týka keďže tiež mi konci rodičak a nie nieje žiadna práca do ktorej by som mohla nastúpiť a je tu tak 80pracovnych ponuk kde je stále to isté dookola.... Ie všade sú možnosti a nie všade sa dá ísť do práce. A to hľadám prácu už dlhsie a nenechám to na poslednú. Chvíľu
@michalka4193 je rozdiel, ci je praca a ci tebe vyhovuje. Ale napriklad do lidla mozes ist aj na 20,25, 30 hodin tyzdenne. Cize sa to da aj pri detoch. A ja osobne som zastanca toho, ze lapsia je hocijaka, aj ked podradna robota, ako kysnut doma a vyhovarat sa, ze roboty niet... ale to je kazdeho vec... nech sa ti dari. Pekny vecer...
@brona235 tak hádam záleží kde bývaš samozrejme keďže mame tu 1 lidl a predavačku nezháňajú a posielala som žiadosť 3 krát a 3 krát ma neozvali ani na výberové. Konanie... 🤔... Vieš ono nejde ako tká o prácu samotnú ci vyhovuje ale. Keď máš čo máš deti tak sama vieš ze nesvihnem čarovným prutikom a 3 a 7rocne dieťa sa samo domov nedostane a nebudú sami doma kým mamka príde z roboty alebo tatik. Vieš ako teba niečo vytáča tak aj mňa a to sú veci keď mi niekto bude hovoriť ze robota nieje problém... Kedy si bola posledné na pohovor? No ja som bola viac krát a aj na online a vieš aká bola otázka? Mate deti? A ja áno... A koľko? A ja 2..aha tak nič nevyhovujete nám.... A ja ale keď budu choré manžel bude s nimi doma to nebude až taky problém a oni nie dakujeme😡.. Tak asi toľko...
@michalka4193 robota bola, je, aj bude... viac k tomu nemam co dodat...
@brona235 to co si napísala hovorí za všetko 😏... Nevedomosť.... A aha prepáč ze nemám rodičov na dôchodku ktorým drbnem deti ako to robí 80 %žien..... Lebo moji majú asi 20r do dôchodku 😂
Ja som si prešla a prechádzam všetko dôkladne a nič ne nechávam na náhodu a nenecháva veci len tak plinut a rada mam jasný plán a nie bude ako bude...
@michalka4193 mna by len zaujimalo, co by ste vsetky robili, keby nebol pandemicky rodicak... bud by ste kysli doma aj tak, alebo by ste skocili po prvej moznej praci. Aj keby to malo byt na smeny... vsetci sa len vyhovaraju na nieco... tak chod do nemocnice ako sanitar... v tejto dobe budes uzitocna a zoberu ta aj bez skoly...
@michalka4193 it je dlhodobo bez ludi, v zdravotnictve su tiez urcite radi za ludi, u nas sa par zenskych zacalo jazdit pre kurierske spolocnosti
@brona235 ja nepozerám pandemicky ešte tak sa nenavazaj nie neskončila by som o prvej práci na smeny predstav si ako by som mohla rozmýšľaš? Keď manžel je na 2 smeny a inak ani nebude.... Preboha okres Kežmarok vedie ako okres v nezamestnanosti asi prečo? Plus je obdobie január až skoro koniec mája alebo jún kedy je najmenej zakazok vo firmách ale škoda sa zachadivat viem zisťujem si to a preto to viem lebo si tu robotu hľadám bože si fakt úbohá sa naviazať do ľudí ktorý si reálne hľadajú prácu co ešte som si mohla užívať posledný rodička posledné mesiace tká si predstav kysnem pri inzerátoch a pohovoroch 🤔🙄a stále to stroskota nad jedným a tym sú deti. To ze ich vôbec mam...A nechápem prečo by som mala ísť robiť sanitarku a dobrovoľne ohrozovať moju rodinu a môjho syna co ma ťažké respiračné infekty aby niečo chytil 🤔... Proste to je môj názor ty máš svoj a každá mame. Svoju pravdu.
@ofzuza it?

No to ti nikto nepovie dokedy, ale nespoliehala by som sa, ze do silvestra budu mamicky dostavat peniaze stale