icon

Dobrovoľné nemocenské poistenie počas materskej

9. feb 2026

Ahojte, pred materskou som si platila dobrovolne nemocenske poistenie. Pochopila som spravne, ze pocas materskej mozem byt dobrovolne poistena, ale teda nemusim to platit? Alebo ako to je teda?

sara07
9. feb 2026

ano ale
Najlepšie je podať v sociálnej poisťovni tlačivo "Registračný list fyzickej osoby" (prerušenie) alebo "Oznámenie o zmene" na začiatku materskej, aby nevznikol dlh. po skončeni môžeš začat zase platit ak budeš chciet
ale pre istotu si to over na soc. poistovni priamo. možno sa niečo zmenilo

blaazi
Včera o 06:33

@anonym_autor v roku 2024 som to riesila tak, ze som iba po nastupe na MD prestala platit (zavolala som aby mi povedali alikvotnu ciastku za mesiac, kedy som nastupila) a ku dnu ukoncenia materskej som sa odhlasila z dobrovolneho poistenia.

anonym_11673d
Včera o 07:46

@anonym_autor vidím zas ďalšia vychcalka nezabudni sa hneď po materskej hodiť na PN. My sme tak drbnuty stať podporujeme darmožráčov na úkor pracujúcich

autor
Včera o 08:11
@anonym_11673d

@anonym_autor vidím zas ďalšia vychcalka nezabudni sa hneď po materskej hodiť na PN. My sme tak drbnuty stať podporujeme darmožráčov na úkor pracujúcich

@anonym_11673d dobre, dakujem 🙂 ja som si to poistenie platila. Aky darmozrac? Normalne sa pytam ci som to spravne pochopila, aby mi nevznikol dlh…

autor
Včera o 08:39
@blaazi

@anonym_autor v roku 2024 som to riesila tak, ze som iba po nastupe na MD prestala platit (zavolala som aby mi povedali alikvotnu ciastku za mesiac, kedy som nastupila) a ku dnu ukoncenia materskej som sa odhlasila z dobrovolneho poistenia.

@blaazi dakujem 🙂

blaazi
Včera o 09:54
@anonym_11673d

@anonym_11673d nehnevaj sa, ale niekedy system vytvara taketo situacie. Napr. Doktorandi nemaju socialne poistenie, ale pracovna napln neumozni, aby mali inu pracu.