Dostanem príspevok na druhé dieťa, keď prvé má 2 roky?
Chcela by som sa informovat som na rodicovskej dovolenke s 2 rocnym dietatom koncom septembra zaciatkom oktobra sa my ma narodit druhe dieta mam.barok na prispevok na to prve? S tym.ze ja nebudem.s tym druhym na materskej ale na rodicovskej od zaciatku
@majusqa77 ano su ma 6 tyzdnoveho je 41,1e, suma 230e je preplacanie jasli..su to dva rozne prispevku len je na ne rovnaka ziadost jeden ide z rozpoctu SK druhy z europskych soc. fondov ..nieje to jeden prispevok a ma aj rozne naroky kazdy..to je nie ze do 6 tyzdnov sa berie 41,1 a potom sa preplacaju jasle do 230e...ty kym budes mat narok na matersku tak na preplacanie jasli nemas narok
@majusqa77 nie lebo to su dve rozne ziadosti ..6tyzdnovy je len 41,1e a ak to myslis tak ze by si ako keby namiesto 6tyzdnoveho chcela brat preplacanie jasli to nie je mozne lebo tym ako tebe vznikne narok na materske (4.11) od 1.12. nemas narok na preplacanie jasli lebo nesplnas podmienku ze ziadatel nemoze byt poberatelom materskej davky..jasle sa ti budu preplacat len do konca 11/2015
@majusqa77 je to v zakone 5661/2008 http://www.regsom.sk/wp-content/uploads/2013/03... v cast s narokmi popisane v § 4
@majusqa77 to nie je vseobecne je to zakonom dane, kazdopadne sa to vyplna aj v ziadosti a su k obom aj ine prilohy, ked behnes na urad a povies im tvoju situaciu urcite ti to vysvetlia a povedia co a ako a aj vydaju ziadosti + povedia ktore prilohy k nicm budes potrebovat a na co ti narok vznikne a na co nie
@majusqa77 jasne narok na ne budes mat ale kym ti nevznikne narok na matersku potom uz nie. Neviem od kial mas to info ale spravne nebude...Pretoze prispevok na starostlivost (preplacanie jasli) je ako obdoba RP ked sa matka zamestna a naklady na skolku ma vyssie ako 203,2 tak si da RP odnat a poziada o Prispevok na starosltivost..a tak ako nemozes poebrat sucastne matersku a RP tak sa neda poberat ani materska a starostlivost.

@majusqa77 9-11/2015 budes moct mat narok na preplacanie skolky= Prispevok na starosltivost z ESF
ak od 4.11.2015 budes mat narok na matersku tak od 1.12.2015 ti prispevok na starostlivost odnimu, uplatnis si 6tyzdnovy prispevok= Prispevok na starostlivost SR (co je 41,1e/mes po dobu 2 alebo 3 mesiacov- zalezi od teminu porodu 2 dietatka kedy sa dozije 6 tyzdnov k akemu terminu) a od 1.12.2015 beries uz len matersku so soc. poistovne ..ked je doberes cca ked bude mat druhe dietatko 6 mes. tak pojdes na RP 203,2e ..ale ak pojdes do prace s tym ze este su obe deti do 3r a ty nastupis do zamstnania mas narok na prispevok na starostlivost z ESF na preplatenie skolky na kazde dieta do max. 230e