icon

Dostanem tehotenské a materské po rodičovskej?

29. júl 2024

Dievčatá, poraďte mi prosím Vás. Po rodičovskej som si v práci vyčerpala 1deň dovky a zvyšnú preplatila a nastúpila som na podporu. Ako bývalej pracovníčke banky mi ponúkli nižšiu pozíciu, tú som odmietla aj kvôli otváracím hodinám v banke a škôlke. Aktuálne čerpám 5tym mesiacom podporu a robím si rekvalifikačný kurz cez ÚP. Dnes som zistila, že som tehotná. Nebolo to v pláne. Celý deň sa snažím dočítať, či mám nárok na tehotenské a materské alebo som v keli. A ak mám narok, z čoho si to viem vyrátať? Ďakujeem

Strana
z2
slavka1988
29. júl 2024

Neviem ti žiaľ poradiť ale mne osobne keď som to nedávno riešila pomohla pani na sociálnej poisťovni ta mi rovno povedala či mám nárok alebo nemám ,zbehni tam lebo ak nemáš nemusíš potom od gynekológa zanasat papier na tehotenske ale néakaj sa ak by si nemala nárok na tehotenske neznamená že hneď materská nebude 🙂 a Viesco mám dve deti a čakám tretie a ani jedno nebolo plánované a vety typu mala si sa chrániť milujem 😂a milujeme tie deti akoby boli plánované 🙂 len už tak uvažujem keď je prvé chcela som vsetko nové teraz zas pozerám že netreba nové prehodnotila som vekom komu dôležitých veci takze ak by si niekedy aj niečo potrebovala ozvi sa je tu veľa mamiciek čo darujú aj kočík aj kopu pekného a naozaj ako nového oblečenia 🙂

autor
29. júl 2024

@slavka1988 ďakujem za milé slová, si zlatá. Ja mám všetko odložené po prvom bábatku.chceli sme dve deti,ale nie hneď, necítila som sa na to. Ale človek mieni,pán Boh mení ako sa povie. Asi to tak malo byť. A gratulujem k 3.mimi 🙂

slavka1988
30. júl 2024

Aj ja tebe gratulujem Viesco mala som vseliake stavy že už som mimi ani nechcela ale stalo sa a teraz sa teším že je mala najmä zdravá

mimuska328
30. júl 2024

@autorka ja som minule síce riešila PN do kedy budem mat platenú a ci mi bude platiť až do materskej ale pani na socialke bola strašne zlata a všetko mi do detailu vyhľadala a poradila. Riešila som cez telefón takže skus si zavolať alebo zájsť na socialku. Držím palce aby ti to vyšlo. A hentu osobu hore si nevšímaj ona striehne ako sup a takéto témy aby ženám len dokázala vynadat a znepríjemniť deň.. už si ju tu všímam dlhšiu dobu

autor
30. júl 2024

@mimuska328 dakujem ti velmi pekne. Na socialku som uz volala. Ale ja som veru nemala stastie na milu pani 😀

Strana
z2