icon

Druhá materská a TPP v ČR

mariamrazkova
6. jún 2022

Dobrý deň, mozem poprosit poradiť alebo naviesť na človeka, s ktorym by som to mohla prebrať? Resp. mamičku, ktorá riešila niečo obdobne? Som aktuálne na rodičovskej dovolenke. Dcéra bude mat 3 roky 4/4/2023. Stále som evidovaná v predošlom zamestnaní na Slovensku, kde davam 17/7 výpoveď a 18/7/2022 nastupujem na TPP v Českej republike (prvé zamestnanie v ČR, predtým som tam nebola evidovaná). Radi by sme si naplánovali ideálny čas na druhé dieťa. Teraz zvazujeme či ísť na materskú do 3 rokov malej (bola by to v tom pripadne reťazová materská? Vypočítaná na základe tej, čo som mala ako prvú?), alebo byt zamestnaná v Česku X mesiacov a tak ísť na materskú chvíľku potom ako mi skončí rodičovská na Slovensku. Prvá materská mi vyšla maximálna, ak by sa druha počítala potom z platu v ČR, takisto vyjde maximálna (ale česká). Ale neviem, ako sa to rieši, trvalý pobyt mame na Slovensku. Privítam aj kontakt na odbornika na platenú konzultáciu. Ďakujem pekne.

dori2
17. aug 2022

@mariamrazkova skuste oslovit p.Mihala. osobne si myslim ze zo sr narok nevznikne a z cr asi az po zrcitej dobe