icon

Druhé zamestnanie mi netrvá 270 dní poistenia

17alisha
13. sep 2015

Ahojte, chcem sa opýtať ako je to s materskou, ak mám dve zamestnania, ale v tom druhom mi k dátumu pôrodu neuplynie 270 dní poistenia, len 255. Dostanem za to druhé zamestnanie, z ktorého tiež platím všetky odvody aspoň rodičovský príspevok? Vopred ďakujem za rady.

gapa
13. sep 2015

@17alisha nie, ak nemáš žiadne ukončené nem.poistenie v období 2roky pred pôrodom, ktorého dni by sa ti mohli prirátať k tomuto druhému nem.poisteniu a teda nebudeš mať 270dní nem.poistenia z druhého nem.poistenia v obd. 2roky pred pôrodom, tak nárok ti vznikne len z prvého nem.poistenia, z druhého nič.

dena1973
13. sep 2015

@17alisha Ak budeš mať 270 dní nemocenského poistenia do pôrodu iba od jedného zamestnávateľa, tak dostaneš materské iba z tohto poistenia.
Rodičovský príspevok ti nabehne až po uplynutí nároku na materské t.j. 34 týždňoch.
Súbežne materské a rodičovský príspevok sa nevypláca.

17alisha
autor
13. sep 2015

@gapa
@dena1973 vdaka kocky za odpoved...toto som nevedela, ci mozem mat z jedneho matersku a z druheho aspon ten rodicovsky...tak nic, no.

dena1973
13. sep 2015

@17alisha Nie je začo...
No, tak to je ....

vydrnik
13. sep 2015

Ano s tym suhlasim co napisali mamky.pred porodom je nutne mat 270 dni nemocenskeho poistena jinak narok zanika

havana_frost
14. sep 2015

@17alisha Rodičovský príspevok nesúvisí so zamestnaním, ani nezakláda právo naň. na RP má nárok každá matka, aj taká čo nikdy nepracovala.