icon

Existuje na internete kalkulačka na výpočet poistených dní?

motuzko
16. feb 2016

Dobrý den chcem sa spytat ci sa elektronicky napr. na soc. poistovni neda vyratat kolko dní som bola nemocensky poistena a teda či mi to vyda na materskú....

katuliena82
16. feb 2016

@motuzko toto iste potrebujem aj ja...dnes som tam bola a tete sa niekde stratili 4 mesiace, ked som bola riadne zamestnana na zmluvu. Ze si mam dat aj tak ziadost, ze to posudia. Ale tiez by som bola rada, keby som si to mohla zistit online

gapa
16. feb 2016

S tým ich systemom. Dá sa vybaviť si kartu pre prístup na individuálny účet poistenca, resp. neviem, či sa teraz dá aj cez iný prístup. Tam ale nevidíš aktuálne údaje a ani neviem, ako je to presné. Práve po mnohých rokoch som sa na tvoju otázku pozrela, ako aktuálne sú tam údaje. A dáva to teraz len do roku 2014 údaje. A veru ked som zistila, čo tam mám (nie je to presné, čo sa týka prihlasovania na dobr.poistenie aj dôchodkové poistenie, ked som prehlasovala z dieťaťa na dieťa chyba tam začiatok mesiaca, aj ked suma odvodov je za mesiac, dni tam nesedia.
Tj. dôrazne odporúčam si odkladať všetky soc.poistovnou prevzaté prihlášky aj odhlášky až do dôchodku (s počiatkou doručenia)

katuliena82
16. feb 2016

Prave som sa dovolala na ustredie do BA. Povedia informacie 🙂

gapa
16. feb 2016

@katuliena82 takže oni ti tie 4mesiace našli (videli v ich systéme), čo vo vašej pobočke nevideli (asi pri okienku nem.poistenia?), tak. (či teda majú ten istý systém, ako na pobočke a ide len o to, kto s tým vie robiť, alebo je to iný systém-čo by bolo čudné)

katuliena82
16. feb 2016

@gapa ano. Ale zaroven mi povedala aj ine fakty a to, ze ak som momentalne nezamestnana, ale nemam narok na podporu, tak ani narok na matersku nemam. Pani za okienkom na pobocke mi toto nepovedala, sledovala len tych 270 dni

gapa
16. feb 2016

@katuliena82 aj ja odporúčam radšej to ústredia, aj ked v prípade, že je to podstatné, tak radšej aj písomne, nech je to na papieri. A potom je dobré komunikovať priamo s pani, čo bude riešiť konkrétne vašu dávku (nie s tou pri okienku), čo nie je lahké niekedy zistiť. Ak chceš nárok aspon z minima a dní máš dosť, prihlás sa pred nástupom na md (napr. 2dni) na dobrovolné dôch.+dobrovolné nemocenské poistenie z minima a zaplať za pár dní pred nástupom na md, ale v splatnosti a so správnym variabilným aj špecific.symbolom!! Potom sa odhlásiť najneskôr posledný den čerpania materského. Za istých okolností sa oplatí aj prac.pomer či dohodu s pravid.príjmom, ak si mala u iného zamestnávatela v roku 2015 platené aspon 90kalend.dní nem.poistenie zamestnanca.