icon

Existuje príspevok od štátu pre rozvedenú maminu s dieťaťom v podnájme ?

mijka58
3. jan 2020

Ahojte!
Poraďte mi som rozvedena mamina vyše roka s dcerkou 28 mesačnou v podnájme 1,5 izbový nájomné 270€ žijeme z rodičáku + výživné t.j. 60€ nedá sa z toho vyžiť. Mám na niečo nárok od štátu ?
Ďakujem za každé info

Strana
z2
deti95060810
4. jan 2020

@miriam1983 nazvi si to ako chceš... viem čím si maminky prechádzajú keď dajú decko do MŠ... a nemá im kto pomôcť....

deti95060810
4. jan 2020

@majkeel nového priateľa s bytom....no jasné...realita je iná...
chlap s bytom si vyberá a nezavesí si na krky ženu s deckom... najlepšie mladú babu bez detí...

miriam1983
4. jan 2020

@deti95060810 ja to viem tiez,predstav si. A viem,ze hned odpisat snahu je to najhorsie

miriam1983
4. jan 2020

@marysa21 vyzivne na matku je po dobu 2rokov od podania.

mogaa
4. jan 2020

@miriam1983 ty si to ale zle pochopila, nikto tu autorku nechce odpisovať alebo demotivovať, ale nie každá kočka hlavne ak je prvorodička je v reále ako je to po rodičovskej....Jediným riešením autorky je zvýšiť si príjem....A ak už dá dieťa raz do škôlky/jasiel musí ich aj platiť....Takže ak nastúpi do práce, musí byť pripravená aj na to čo s dieťaťom ak ochorie alebo keď ona bude v práci a škôlka bude zavretá napr.prázdniny....Ak má žena muža tak sa s ním dokáže prestriedať, ale ak je sama na dieťa a nemá niekoho kto jej pomôže(rodina, kamarátka, susedka)musí si nájsť dopredu niekoho kto jej pomôže(napr.platiť študentku alebo dôchodkyňu) a vypomôžu s dieťaťom v týchto situáciách keď ona nebude môcť....Ona musí byť na to vopred pripravená, to nie je že nastúpim do práce a choré dieťa a idem na OČR v skús.dobe, lebo jej hneď ukončia PP a je tam kde bola, dokonca musí platiť ešte aj za škôlku alebo jasle a má opäť len RP.

draik
4. jan 2020

@miriam1983
Na exmaželku je spravidla 5 rokov, ale nie je to výživné, ale len príspevok.

majkeel
4. jan 2020

@deti95060810 Ak uz ma muz po rozvode svoje dieta, nie je nic lepsie ako partnerka s vlastnym dietatom. Nebude chciet hned dieta ako bezdetna a on neriskuje po dalsom rozchode dalsie vyzivne, dalsie dieta, co uvidi dvakrat mesacne a dalsie hadky o dalsie dieta s ex.

miriam1983
4. jan 2020

@draik pardon,neuvedomila som si,ze boli manzelmi. 2roky je ked su partnermi a on je uvedeny ako otec. Ale myslim,ze je to bezpredmetne kedze na dieta plati 60e,tak jej by daval minimum,uplne. Ono duevcata idu na sud s tym,ze chcu vyzivne aj pre sebe,ale to je vacsinou tak smiesna ciastka,ze je lepdie ziadat o to vacsie vyzivne pre dieta. Aspon co mi bolo od pravnicky povedane.

draik
4. jan 2020

@miriam1983
V prípade partnerov to nie je to dva roky od podania návrhu, ale od pôrodu.

miriam1983
4. jan 2020

@draik no ved ano,preto sa podava este pred porodom.

draik
4. jan 2020

@miriam1983
Môže byť už aj počas tehotenstva, ale inak do dvoch rokov od pôrodu.

miriam1983
4. jan 2020

@draik mne bolo povedane,ze toto vyzivne sa podava este v case tehotenstva.

draik
4. jan 2020

@miriam1983
Možno kedykoľvek, ak po narodení, tak sa oberá o peniaze.

Strana
z2