icon

Hypotéka a nízky príjem počas tehotenstva

21. mar 2025

Ako sa rieši situácia keď žena má sama na seba napísanú hypotéku a spláca ju, ma pracu a z nej príjem a otehotnie mimo manželstva (len s priateľom). Ako sa na toto pozerá banka bo vzťahu k príjmu tej ženy? Nakoľko príjem bude nízky, bude na materskej a neskôr na RP.. viete niekto prosím?

la_dolce_vita
21. mar 2025

Myslis, ze banka priebezne kontroluje zivoty tisicov svojich klientov roky rokuce?

luliu
21. mar 2025

Banke je to srdečne jedno, pokiaľ platis

pl2y
21. mar 2025

Banku zaujima, či sa splaca úver a nič iné..iné by to bolo keby si ides brat teraz úver alebo prenášať do inej banky..takto to banka neriesi..ja mam síce manzela, ale úver som si brala ako slobodna,takze manzel nie je zaviazaný platiť môj úver a banka nič neriesila, keď som bola tehotna, ani nemáš povinnosť nahlásiť..

domka222
21. mar 2025

Takáto situácia sa nerieši. Im je jedno,že si na rodičovskom. Pre nich je dôležité, aby prišla splátka včas a v stanovenej výške.

petamich
21. mar 2025

Banku to zacne zaujimat od momentu, ked sa oneskoris so splacanim. Kym budes riadne splacat, je im uplne jedno odkial beries peniaze.

colsami
21. mar 2025

Banke to je uplne fuk. Kym neznacnes meskat a podobne. Samozrejme, treba zabudnut na nejaky refinanc a podobne, tam uz nastupuje overenie prijmu.
A inak, je to uplne bezna a standardna situacia.

viestta
21. mar 2025

Ked ti nebudu vychadzat splatky, tak treba rokovat v banke. Ale po pravde, otec dietata co? On sa nemieni podielat na chode rodiny a prispievat na jej chod financne? Vratane toho aby matka jeho dietata mohla splacat hypoteku za strechu nad hlavou (aj) pre jeho dieta.

oriesocek
21. mar 2025

Banku zaujíma tvoj príjem iba keď žiadať o hypotéku a potom rieši iba neplatičov. To, keď si na materskej ich vôbec nezaujíma, kým platíš…

petronelag
21. mar 2025

A ak by malo byť tak, že nebudete mať na celú splátku, tak je lepšie ísť dopredu do banky a dohodnúť sa s nimi na nižšej alebo nejako to riešiť, aby oni nemuseli riešiť neplatiča.

mogaa
22. mar 2025

Veď aj tá tehotná žena predsa vedela že má hypotéku a môže otehotnieť....ak nebude mať na splácanie, banku nebude zaujímať že je tehotná ani že má dieťa......pri akomkoľvek splácaní a problémoch so splácaním treba komunikovať s bankou, žena môže požiadať o dočasné zníženie splátok, ale banka s tým môže/nemusí súhlasiť.....rovnako sa dá hypotéka natiahnuť na dlhšie obdobie, ale to treba opäť komunikovať s bankou ktorá s tým môže a nemusí súhlasiť.....