icon

Info o podpore

mnfmnf
19. okt 2017

prosim vie mi niektora poradit.pred mesiacom mi poslali vypoved.som na rodicovskej,chcela by som si vybavit podporu v nezamestnanosti.da sa to aj spetne ked uz ubehol mesiac?kam treba ist co vybavit?

j0hana
19. okt 2017

najprv musis do socialnej poistovne a potom na urad prace. Ked si na rodicovskej musis sa najprv vzdat rodicaku (moze ju zatial poberat otec dietata). My sme to riesili pred rokom...drzim palce, aby si vybavila co najrychlejsie

mnfmnf
autor
20. okt 2017

@j0hana na soc.prinesiem vypoved a mozem im povedat ze poberam rodicak?

j0hana
22. okt 2017

@mnfmnf myslim ze tvoj byvali zamestnavatel ta automaticky odhlasi zo soc. poistovne ( teda aspon by mal), no ked budem mat vypoved/ zmluvu urcite dones, dones si takisto doklady o tom ze poberas rodicak ( rozhodnutie z uradu prace a soc. veci a rodiny). V soc. poistovni by ti mali dat nejake papiere (asi bude treba aj na manzela vypytat nieco- ked chce rodicak zatial poberat on)...a az potom ist na urad prace soc veci a rodiny. Mna osobne si posielali medzi tymito dvoma instituciami, lebo im stale nejake papiere chybali a mali vtom strasny zmetok...tak dufam ze sa uz polepsili odvtedy a tebe sa to nestane.