Je materská 8 mesiacov?
dobry den, mohli by ste mi povedat ci materska je 8mesiacov a ze ak mi platia uz od juna matersku to znamena ze vo january dostanem poslednu alebo este aj vo february?? dakujem a kedy by som mala ist uz poziadat o rodicovsky ?
@detto707 (5) Ak sa poistenkyni vyplácalo materské pred očakávaným dňom pôrodu menej ako šesť týždňov alebo materské sa jej nevyplácalo, pretože pôrod nastal skôr ako určil lekár, má nárok na materské do konca 34.týždňa od vzniku nároku na materské; osamelá poistenkyňa má nárok na materské do konca 37. týždňa od vzniku nároku na materské a poistenkyňa, ktorá porodila zároveň dve alebo viac detí a aspoň o dve z nich sa stará, má nárok na materské do konca 43. týždňa od vzniku nároku na materské.
(6) Ak sa poistenkyni vyplácalo materské pred očakávaným dňom pôrodu menej ako šesť týždňov z iného dôvodu, ako je uvedený v odseku 5,má nárok na materské do konca 28. týždňa odo dňa pôrodu, ale najdlhšie do konca 34. týždňa od vzniku nároku na materské; osamelá poistenkyňa má nárok na materské do konca 31. týždňa odo dňa pôrodu, najdlhšie do konca 37. týždňa
od vzniku nároku na materské a poistenkyňa, ktorá porodila zároveň dve alebo viac detí a aspoň o dve z nich sa stará,má nárok na materské do konca 37. týždňa odo dňa pôrodu, najdlhšie do konca 43. týždňa od vzniku nároku na materské.
Dakujem vam V. Pekne Za odpovede stredu sa tam zastav,. Pekny den 🙂
@liz_lemon ahoj,vidim,ze sa do toho rozumies,ja som na materskej od 22.6.kedy mi potom konci?niekedy vo februari myslim,a potom v januari alebo vo februari ist na socialku po potvrdenie o skonceni materskej a to potom zaniest na UPSVaR?dobre tomu rozumiem,som zamestnana,a to mam tiez mesiac pred skoncenim materskej oznamit zamestnavatelovi,ze prechadzam z mateskej na rodicovsky?dakujem za odpoved
@zuzik22222 tvoja MD potrva do 14.02.
najneskor 14.01. musis pisomne poziadat zamestnavatela o poskytnutie RD + sa musis ist prihlasit do socialnej poistovne, na dochodkove poistenie ako poistenec statu (inak sa ti RD nebude ratat do odpracovanych rokov)
15.02. pojdes zase do socialnej poistovne, aby ti dali potvrdenie, ze si poberala materske, a s tym + RL dietata pojdes na UPSVAR poziadat o rodicovsky prispevok (ziadost si mozes vytlacit z netu a doma vypisat)

Diky 🙂 nastup 20.jan-2013 ak dobre viem 🙂 prva mat prišla vo februari pozrela som si učet ,,,