icon

Je možné, aby manžel bol na OČR počas mojej rodičovskej?

4. nov 2025

Ahojte, prosím vás, môže ísť manžel na OČR keď ja som na rodičovskej, ale pracujem? Ďakujem za odpoveď.

viestta
4. nov 2025

Samozrejme moze

autor
4. nov 2025
@viestta

Samozrejme moze

@viestta lebo naša pediatrička robí problém, že mám zavolať mojej lekárke, aby dala záznam do mojej karty, že som chorá, ale nedáva mi to zmysel. Chorá vôbec nie som, len tento týždeň mám toho strašne veľa v práci tak sme chceli aby manžel zostal doma s dcérkou lebo má virózu. Bez toho záznamu nechce vystaviť OČR.

viestta
4. nov 2025
@anonym_autor

@viestta lebo naša pediatrička robí problém, že mám zavolať mojej lekárke, aby dala záznam do mojej karty, že som chorá, ale nedáva mi to zmysel. Chorá vôbec nie som, len tento týždeň mám toho strašne veľa v práci tak sme chceli aby manžel zostal doma s dcérkou lebo má virózu. Bez toho záznamu nechce vystaviť OČR.

@anonym_autor Ked si ty chora ty, tak OCR pre manzela vystavuje tvoj vseobecny lekar, nie pediater tvojich deti. Ked ma dieta virozu vystavuje PCR jej pediater. Neviem co doktorka spekuluje.

autor
4. nov 2025
@viestta

@anonym_autor Ked si ty chora ty, tak OCR pre manzela vystavuje tvoj vseobecny lekar, nie pediater tvojich deti. Ked ma dieta virozu vystavuje PCR jej pediater. Neviem co doktorka spekuluje.

@viestta nechápem ani ja, stále dookola melie že ale ja poberám rodičák, vôbec nechce pochopiť že ja pracujem. A moja lekárka určite mi nedá žiadny záznam do karty keď nie som chorá, ona je veľmi poctivá.

letfenixa
4. nov 2025

@anonym_autor normálne pôjde manžel s dcérkou k pediatričke a nechá si vystaviť OČR.
Ale verím ti, aj syn mal takú doktorku, čo vedela špekulovať, akoby tú OČR z vlastného vrecka platila.

anonym_65afe7
4. nov 2025

ak si ty v práci tak muž je doma na OČR, dr. nech nerobí zbytočné problémy rodičia ste dvaja, obaja sa staráte

anonym_3e8766
4. nov 2025

asi majú pediatri nejaké iné info ako my ostatní. tiež nám pediater robil problémy a ani vôbec nedal.

viestta
4. nov 2025
@anonym_autor

@viestta nechápem ani ja, stále dookola melie že ale ja poberám rodičák, vôbec nechce pochopiť že ja pracujem. A moja lekárka určite mi nedá žiadny záznam do karty keď nie som chorá, ona je veľmi poctivá.

@anonym_autor otrieskaj jej tvoju pracovnu zmluvu o stol. Niet nic horsie ak daju blbcovi peciatku, potom su doleziti ako lajno v trave

lienka.7
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor normalne ma mužovi vystaviť OCR.

cyberk
4. nov 2025

Normalne zavolaj do socialnej, potom pediatricke a povedz, ze socialna to potvrdila, ak neveri prides za nou osobne a zavolate spolu do socialnej, ale nech si ta nezela….. tieto pediatricky nevedia kde je sever, ale pri pohrozeni od socialnej vacsinou ustupia.
Ja sa inak riadim heslom, ze kazdy ma niekoho nad sebou, kazdy sa da escalovat… ak ma cas sa natahovat a stracat tvoj drahocenny cas, patricne si to vyzere…

caramellka
4. nov 2025

@anonym_autor Ja nestačím žasnúť... Akože čo je pediatricku po tom, že Ty do troch rokov poberáš rodičovský príspevok? Pokiaľ viem, len počas materskej dovolenky je "podmienka" plnej starostlivosti o dieťa, po jej skončení môžeš nastúpiť do práce a rodičovský príspevok popri plate poberáš do veku troch rokov dieťaťa. Takže ak premotivovaná pani pediatrička ešte o tom nepočula, asi ju treba oboznámiť s tým, že matka po ukončení materskej môže normálne pracovať... A otec samozrejme má nárok na OČR na dieťa, takisto ako aj zamestnaná matka.

petamich
4. nov 2025

Podla mna pediatricka nepochopila, ze ty uz normalne pracujes. Ak by si nepracovala, tak nemozete byt doma dvaja s jednym dietatom a vtedy sa zvykne vystavovat OCR na matku, aby mohol byt doma aj otec (kedze matka nepracuje a je na rodicovskej).

Treba jej vysvetlit, ze toto je ina situacia, ty normalne pracujes. Mala je chora, manzel ide na OCR.

anonym_9a50f8
4. nov 2025

@anonym_autor Veď pracuješ. To že máš príspevok RD je úplne jedno. Počas RD pracovať mozes a to aj robíš, platia za teba aj odvody, si normálne v praci. Keďže manzel bude s dietatom, normálne mu ma vystaviť OČR pediater dieťaťa. Čo vymýšľa? Veď ty si v praci! S dietatom bude otec.