Je možné dať dieťa do škôlky a neprísť o rodičovský?
Dobry ďen poprosila by som Vas o radu.. predlžily mi o rok rodičovský prispevok koli histaminovej intolerancii ..ale chcela by som ju dat na par hodin do skolky aby travila cas z detmi a nieco sa naucila..Je možné že mi rodičovský možu vziat? velmi pekne dakujem za radu..
Nie nemôžu ti ho vziať. Pokial ho mas predĺžený zo zdravotných dôvodov mozes normalne pracovať a aj dieťa môže byt cely den v škôlke. Ja to mam tak isto ja pracujem a syn chodí do skolky. Chod sa len odhlásiť s dôchodkového poistenia na SP kde výpises jedno tlačivo na odhlásenie platenia dôchodkového poistenia štátom. Bude ho uz platiť za teba tvoj zamestnávatel, nie štát.
ja by som sa chcela opýtať, či mám nárok na rodičovský príspevok aj vtedy, keď dám dieťa do štátnej škôlky na celý deň v septembri 2016 a 3 roky bude mať až v decembri 2016. Do práce nastúpim až v decembri 2016. Dostala som totiž informáciu, že ak mi dieťa bude chodiť riadne do škôlky na celý deň, nemám už nárok na rodičovský príspevok...ak mi ho aj budú vyplácať, budem ho musieť vrátiť a platiť pokutu...vopred ďakujem za Vaše reakcie
@angie2601 vacsiu hlupost som este nepocula
Rodicovsky prispevok ti patri do troch rokov veku ( do siestich rokov pri dietati s dlhodobo nepriaznivym zdrav.stavom ) bez ohladu na to ci je dieta v skolke ( je jedno v akej), taktiez mozes normalne pracovat....
baby,ja som robila par mesiacov pocas predlzeneho rodicaku,od 1.7 som na rizikovom,co teraz,mozem brat pn aj rod.prispevok sucastne?
Dobrý deň chcem sa spýtať chcem dat dcéru do škôlky a chcem vedieť či môžem stále poberať rodičovský príspevok a či môžem ostať doma kým je ona škôlke alebo mam ísť naspäť do práce ako to funguje

Ak mas predlzrny plateny, v pohode moze aj na cely den ist.