Je možné poberať maródku a zároveň rodičovský príspevok?
Ahojte mamičky. Snáď mi budete vedieť poradiť. Malá bude mať v auguste 3 roky, pracujem od jej 2 rokov. Teraz sa snažíme o druhé. Chcem sa dať potom vypísať. Je možné poberať PN a zároveň aj rodičák? Nebudú to brať tak, že ešte nemá 3, takže sa nemusím dávať vypisovať a tým pádom mi nebudú platiť PN-ku? Ďakujem za Vaše rady a postrehy 🙂
Budeš mať náurok na PN lebo ty odvádzaš, teda tvoj zamestnávateľ za teba odvádza odvody do zdravotnej poisťovne. Určite budeš mať nárok.
Zdravím,viete mi niekto poradiť,skoncila mi rodičovska,dieta dovršilo 3 roky,mala som sa vratit do prace ale z mojich zdravotnych problémov som nemohla nastupit tak som musela ist na PN.Zaroven mam aj chorlave dieta,tak mi odporucili požiadat o prdlzenie rodicovskej dovolenky,ktoru mi na zaklade choreho dietata aj schvalili.Len neviem co mam teraz robit,ked ja este z mojich zdravotnych problémou nemožem ukonciť PN a ci možem poberat aj nemocenske davky a rodičovsky prispevok,že ako mam postupovat dalej?:( Mam oznamit aj zamestnavatelovi že mi predlžili rodicovsku do 6 rokov a že ked aj ukoncim PN,tak nebudem moct pracovat,možu mi dat vypoved?
Dakujem
Mozem sa aj ja opytat? Momentalne som na PN, dnes mi dal gynekolog papier ohladom materskej.... s najvacsou pravdepodobnostou na nu vsak nemam narok (aj ked som zamestnana, nemam odpracovany pozadovany pocet dni). Povedal mi, aby som uz ukoncila PN ( na tu ma vypisal obvodny) Nie je teda zbytocne ukoncit PN? Rodicovsky sa aj tak vyplaca len odo dna narodenia dietata... a ak by som ostala PN do porodu, dostanem aspon nieco. Dakujem za rady.
Dá sa to takto -ty budeš na PN - budeš poberať maródku a tvoj manžel rodičák na dieťa do 3 rokov. Aj my sme to tak mali. Avšak keď nastúpiš na materskú s bábätkom musí manžel prestať poberať rodičák.

Môžeš poberať rodičovský príspevok aj PN súčasne.