icon

Je otcovská dovolenka a rodičovský príspevok na to isté dieťa?

17. sep 2025

Je možné aby manzel využil otcovsku dovolenku na dcéru s tým, že ja by som na to isté dieta brala aj rd ?

klarissa25
17. sep 2025

Samozrejme ze nie

autor
17. sep 2025
@klarissa25

Samozrejme ze nie

anonym_a8f9f6
17. sep 2025

toto si sa nepytala vazne ze?

jajanka31
17. sep 2025

Rodicovsky prispevok sa neda brat subezne s materskou ani otcovskov, dokonca ani kebyze ty beries rodicak na 2 rocne a tvoj manazel by chcel ist na otcovsku s rocnym inym dietatom. Neda da sa. Vzdy len jedna davka.zdojena je len materska s tehotenkou..

Ps: to ze si sa spytala nevadi. Nic si nerob z komentarov ze ci to myslis vazne. Pytat sa treba vsetko co clovek nevie a netreba mat z toho blby pocit.

anonym_cc83a8
17. sep 2025

Jasné,aj suseda, sesternica z piateho kolená, kamarátka, všetci môžte brať rd na to vaše jedno dieťa

anonym_3bbfe0
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Otcovskú dovolenku môže čerpať len do 6 týždňov od narodenia dieťaťa. Dcéra má viac, keď už si na RD

anonym_4977aa
17. sep 2025

Dieťa sa narodilo, ja som si vybavila RD a zároveň manžel 14 dní otcovskej. Nevidím dôvod prečo by to nemohlo byť súbežné.

anonym_2043eb
17. sep 2025

@anonym_autor ja som mala md a muz bol na otcovskej 14dni

anonym_4977aa
17. sep 2025
@jajanka31

Rodicovsky prispevok sa neda brat subezne s materskou ani otcovskov, dokonca ani kebyze ty beries rodicak na 2 rocne a tvoj manazel by chcel ist na otcovsku s rocnym inym dietatom. Neda da sa. Vzdy len jedna davka.zdojena je len materska s tehotenkou..

Ps: to ze si sa spytala nevadi. Nic si nerob z komentarov ze ci to myslis vazne. Pytat sa treba vsetko co clovek nevie a netreba mat z toho blby pocit.

@jajanka31 Otcovská dovolenka a materská dovolenka pre muža sú dve rozdielne dávky

lilinka88
17. sep 2025

Ak myslíš otcovsku dovolenku na novorodenca (14 dní do 6 týždňov od narodenia), tak to je možné súbežne s tvojim RP. Ak chce čerpať rodičovskú dovolenku na dieťa staršie ako 6 týždňov, tak nie je možný súbeh s tvojim RP (ani keby bol RP na iné dieťa)

jajanka31
22. sep 2025
@anonym_4977aa

@jajanka31 Otcovská dovolenka a materská dovolenka pre muža sú dve rozdielne dávky

@anonym_4977aa isteze mne to vysvetlovat nemusite..

anonym_4977aa
22. sep 2025
@jajanka31

@anonym_4977aa isteze mne to vysvetlovat nemusite..

@jajanka31 Mne prišlo, že musím, keďže píšete o otcovskej na ročné dieťa - otcovská dovolenka je v trvaní 14 dní a je možná do 6 TÝŽDŇOV novorodenca. Matka zároveň poberá na daného novorodenca materskú alebo RP, nijako sa to nevylučuje.

autor
22. sep 2025
@anonym_cc83a8

Jasné,aj suseda, sesternica z piateho kolená, kamarátka, všetci môžte brať rd na to vaše jedno dieťa

@anonym_cc83a8 si trapna :D

autor
22. sep 2025
@jajanka31

@jajanka31 dakujem, jasne však ja som sa len normálne opytala ,nič zlé na tom nevidím 🙂