Kde a ako vybaviť prídavky na deti z Rakúska?
Ahojte mamičky. Prosím POMÓCCC!!! Ktorá mi viete poradiť? Manžel robil minulý rok nejaký čas v Rakúsku na prac. zmluvu. Nedávno sme sa dozvedeli :( , že si môže nárokovať prídavky na deti za toto obdobie z Rakúska. Na UPSVR mi vyhotovili tlačivá E 401 a E 411. Bohužiaľ mi nevedeli povedať na akú adresu to mám poslať. Neviete niektorá ??? Tiež by to asi chcelo poslať s dokladmi aj nejakú žiadosť. Bohužiaľ nepoznám nikoho kto by vedel po nemecky. Neviete mi niektorá pomôcť aj s týmto ?
Vopred ĎAKUJEM !!!
Iňa
Neviete náhodou ako to je,keď dieťa nastúpi do školy? Prídavky poberáme už dlhšie. Prvá suma bola za obdobie dlhšie ako rok, keďže začali vyplácať neskôr. Dcéra už mala v tom čase 6 rokov a začala chodiť aj do školy. Už je dokonca druháčka.Teraz chodia každý mesiac. Manžel do dnešného dňa vraj "nemal čas" ísť na finanzamt ☹ Na nete sa dočítal, že výška prídavkov závisí od veku. Tak sa do toho musím pustiť sama. Je potrebné nejaké potvrdenie o návšteve školy? Ďakujem.
Máme rodinné schválené do decembra 2016.Teraz treba zasa všetky potvrdenia a doklady ako keď sme žiadali prvýkrát?Ďakujem
@belanka ahoj aj my sme v AT, a najlepsie je poziadat o potvrdnie o navsteve skoly, a aj zo skolky mozes poziadat. ked daco bude Finanzamt chciet, tak to uz budes mat doma a posles. resp. pokial sa da rozpravat s tym clovekom, co vam vybavoval papiere, mas na neho meno a cislo na rozhodnuti, tak tam mozes zavoalt a povedia ti. my mame dost hnusneho chlapika, takze u nas cez telefon daco vybavit sa rovna katastrofe. dobre je sa aj zaregistrovat online a potom sa daju pripadne tlaciva stiahnut z netu a daju sa tam priebezne opravovat udaje aj o vase rodine, ak k nejakym dojde.
pokial je dieta skolak, tak v sept. dostavas na to dieta este 100e navyse. a ano stupajucim vekom, rastie aj pridavok.
@belanka, na co chces kvoli tomu chodit na FA? Aj ked pripustam, ze uradnici maju priemerne IQ hupajuceho konika, datum narodenia napisat do systemu zvladnu a vyska rodinnych pridavkov sa meni (stupa) automaticky podla datumu narodenia, netreba o nu ziadat 😉 Ak budu potrebovat potvrdenie o navsteve skoly (u nas ho este nepotrebovali, dcera je piatacka), daju ti to pisomne vediet. Skoly nahlasuju kazdy rok zoznamy ziakov, neviem, ci aj odtial necerpaju financi informacie....
Ďakujem.Ja som myslela,ze budeme musieť nanovo podávať tie formuláre a potvrdenia.
@belanka, jaj, no, ale podla datumu im to aj tak musi vychadzat... Len sa cudujem, ze nechceli potvrdenie o navsteve skoly.... Mozno si ho este doziadaju, kym vyplacaju, netrapila by som sa tym.... Vopred ti to velmi nepomoze, ked chcu potvrdenie, chcu ho aktualne k tomu datumu, kedy ti pisu.
ahojte, chcem sa spýtať, v 12/2016 nám končia prídavky. Idem znova vybavovať na Finanzamt,
potrebujem aj formuláre E401 a E411 ku všetkým dokladom? kdesi som čítala, že už netreba, AT je prepojené s SK úradom.
ahojte. my poberáme RP z AT cca 4r. vždy v januári vytlačím a vypíšem všetky formuláre, rodné listy a potvrdenia zo školy. dám si to potvrdiť na obecnom úrade a UPSVaR a odošlem na finanz v AT. dorovnanie RP posielajú raz do roka. treba na to počkať, no pri 3 deťoch sa to oplatí. vždy príde papier kde je všetko vypísané, a za september je suma na každého školáka automaticky o 100€ vyššia. ono ich netreba naháňať, peniaze dostanete bez toho rozčulovania... nie ako tu na SR..
prajem pevné nervy pri vybavovaní
a nie sú prepojený z úradmi tu na SR!!!! vlastná skúsenosť
Tento rok aj minuly mi prisla ziadost z Finanz. uz vytlacena a ziadali podpis a vratit k nim.
Dobry den prosim o radu, 1.11.2016 boli odoslane vsetky ziadosti do FA ale zatial ziadne rozhodnutie ani nic mi neprislo mam vobec cakat nieco od nich? Syn sa narodil 9.2.2016 je treba zasa poslat ziadost o RP aj tento rok ked este nemam rozhodnutie z AT? A ako to chodi kedy sa vyplacaju RP? A kolko to trva od podania ziadosti? Dakujem za odpoved
Cakat a ak je treba aj volat ,ze kde je problem a ci uz maju vsetko dolozene,
Ahojte,prosim vas o radu. Priatel pobera rodinne pridavky v rakusku,kedze som nemala zamestnanie vsetko sme museli prehlasit tam. No od minuleho roka pracujem,takze som si uplatnila narok tu. Priatel by mal dostavat teda rozdiel. Chcem vediet ci SR urady a AT urady spolu komunikuju a vedia ze tu dostavam rodinne alebo sme to mali v AT nahlasit. Nieje si isty ci dostava plnu sumu alebo rozdiel kedze oni od nas nic nepytali. Dakujem
Ja som mala taky isty pripad,zacala som pracovat po materskej na Sk,tak somsi tu vybavila pridavky a na finanzamt som niesla formular ze tu poberam na 2 deti pridavky a manzelovi potom mesacne o tuto sumu kratia pridavky.da sa to lahko vypocitat pridavky podla veku deti v rakusku, bonus na deti a priplatok, pozri net.
Dobry den.
Prosim vas, neviete mi poradit? Manzel pracuje v Rakusku a ja som na rodicovskej dovolenke. Nikdy som nepracovala ( pred nastupom na rodicovsku dovolenku som iba studovala). Zijeme na Slovensku. Kedze mi stopli na Slovensku aj rodicovsky prispevok a aj rodinne pridavky, chceli by sme poziadat o rodinne pridavky v Rakusku. Cez telefon povedali manzelovi, ze ma vyplnit beih1, e401 a e411. Lenze dnes sme boli na finanzamte osobne a tam nam povedali, ze nic z toho vyplnovat nemame, ze e401 a e411 sa zrusili a mame vyplnit iba beih 38. Je to tak spravne???Lebo nam nemaju Co dorovnat, kedze zo Slovenska na nic nemam narok.

Ahojte maminky, neviete mi niektorá poradiť priamo link alebo kontakt na firmy v NO, ktoré ponúkaju nájomné byty? My žijeme v OO, ale chceli by sme sa presťahovať trošku bližšie ku SK. Vopred ďakujem!