icon

Kde zistím výšku jednotlivých príspevkov pri narodení dieťaťa?

blanockaa
15. aug 2013

Potrebovala by som sa opytať, ak mi dieťa dovršilo 28 dni života a od podania žiadosti mi prišli peniaze ako si možem zistiť začo som dostala. Myslim rodičovsky prispevok, priplatok na dieta, nieje to rozdelene ale všetrko naraz porislo z VÚ ŠR ÚPSVR PO.. Prosdim poradte

emilia25
15. aug 2013

pride ti vsetko naraz aj mne to tak poslali aj s pridavkami.

whiterosses
15. aug 2013

to ti naraz príde, ved tak si približne spočítaj koľko to má vychdiť ..

zara13
16. aug 2013

@blanockaa
zalezi od toho kedy si o prispevok poziadas. v principe mas pravdepodobne narok na 3 prispevky - prispevok pri narodeni dietata, priplatok k prispevku pri narodeni dietata a pridavok na dieta. neviem co myslis rodicovskym prispevkom - dostavas ho, pretoze nemas narok na materske? ak ano, tak by ti to malo prist naraz.
co sa tyka sum - tak pre tento rok su stanovene takto - pridavok na dieta 23,10 Eur, prispevok pri narodeni 151,37Eur, a priplatok k prispevku 678,49Eur, a rodicovsky by mal byt 199,60 EUR.
ak by si mala este nejake otazky, kludne napis.

mominko
15. sep 2013

Ahojte kočky chcem sa opýtať či pri dvojičkách to dostanem dvojmo čiii?

radkanika
16. sep 2013

No mna by to inak tiež zaujimalo,pretože syncek sa narodil koncom augusta a dnes mi došli nejake peniaze uz, mal by to byt ten príspevok k narodeniu dieťaťa co je 151,37 a prídavok v sume 23,10, co je spolu 174,47. Ale mne došlo 197,57, čiže ešte raz o 23,10 EUR viac. To som dostala aj za august dodatočne,hoci sa narodil len pár dni pred koncom augusta? Som nevedela,ze toľko dostanem :D

nika1020
16. sep 2013
hradnapani
16. sep 2013

@radkanika tie peniaze vo vyske 151 plus 678 eur dostanes iba v pripade, ze si o ne poziadas na UPSVAR-e a to az vtedy, ked bude mat tvoje dieta minimalne 28 dni zivota.Poziadat o peniaze mozes do 6 mesiacov.
To,co ti teraz prislo je zrejme bud tvoja materska alebo rodicovsky prispevok- podla toho, na co mas narok...

m_ij_ka
16. sep 2013

jednorazový príspevok pri narodení dieťaťa vo výške 151,37e
jednorazový príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa 678,49e
rodinné prídavky 23,1 e