icon

Kedy bude vyplatený predĺžený rodičovský príspevok?

7. mar 2025

Ahojte prosím keď je schválený rodičovský príspevok od prvého septembra z dôvodu neprijatia trojrocneho dieťaťa do spadovej školky z kapacitných dôvodov kedy bude vyplatený už okolo 13. Septembra alebo až okolo 13. Októbra ako chodieva rodicak. Ďakujem krásne za odpoveď

andrejka1974
7. mar 2025

A vtedy je plateny , ja som si myslela že je platený len vtedy ak je dieťa zdravotne znevýhodnené

autor
7. mar 2025

@andrejka1974 áno schvalila tak dva roky dozadu alebo menej vlada novu novelu zákona ale iba vtedy ak dieťa dovŕši do konca augusta tri roky a nevezmú ho do spadovej školky z kapacitných dôvodov

zojanka
7. mar 2025

Za september v októbri. Al je podaná včas žiadosť.

autor
7. mar 2025

@zojanka áno žiadosť podám hneď v priebehu mája prip na začiatku juna keď mi dorucia rozhodnutie o neprijatí

volterra
7. mar 2025

Pozor, od 1.1.2025 sa zmenili podmienky schválenia RP v prípade neprijatia dieťaťa do spádovej MŠ. Nájdi si na stránke upsvr.gov.sk.

zuzuliennka1
7. mar 2025

treba vyuzit uplne vsetky moznosti, kam sa dieta da umiestnit, teda cirkevne aj sukromne ms, zriadovatel o tom bude informovat prislusne ms a az ked sa naozaj nikam dieta nepodari dat - az vtedy je narok na tento rodicak

balerina2025
7. mar 2025

prepac a doteraz ti ako chodil rodicak? za tie roky som si nevsimla?

autor
7. mar 2025

@volterra aha to som pozerala a nič som tam nenašla takého môžem poprosiť ak by ste mala čas mi to odfotiť vďaka moc

autor
7. mar 2025

@volterra tak už som to dohladala ja som pozerala stránku rok 24 ale našlo mi už aj to nové mockrat ďakujem