icon

Kedy ma gynekologička vypíše na materskú?

deborah87
17. aug 2013

Nemam ziadne zdravotne problemy,som v 32tyzdni a termin porodu mam 4.10.Vychadza mi to uz 6tyzdnov pred TP,myslite,ze ma vypise?Na kontrolu idem az 4.9,ale 23.8 mi to vychadza 6tyzdnov pred.Tak ja neviem,lebo sa musim ist odhlasit z UP.

monhla
17. aug 2013

6 týždňov pred termínom pôrodu Ťa už MUSÍ vypísať - dá Ti papier ideš vybavovať.

saandrin
17. aug 2013

tak choď za dr. a vypýtaj si .. minule som bola u svojej dr. a jedna pani si to tak prišla vypýtať a sestrička jej to vyplnila.

gapa
17. aug 2013

ak nie si zamestnaná, tak predpokladám nie je to až taký problém, aj ked asi zmeny treba oznámiť (pn do 3dní, neviem, či aj toto). No predpokladám, že na základe toho už nemusíš chodiť na up. Z úradu práce ta aj tak vyradia až ked im prinesieš (resp. skôr manžel) kopiu rodného listu dieťaťa (manžel to odniesol, ked vybavoval žiadost o príspevok pri narodení a prídavky na dieťa), nevyradujú už nástupom na md. Ale ak máš nárok na materské jednoznačne žiadaj o materské najneskôr 6týž. pred termínom.

marianna1985
20. aug 2013

Aj ked nemas zdravotne problemy, mas narok nastupit na matersku aj 8 tyzdnov pred porodom. Nevidim v tom problem pokial je tvoj dr. normalny, povedz ze si uz unavena, pripadne ze v praci je toho na teba vela. Tento papier zvyknu vypisovat sestricky a tym je to tak suma fuk ci ti da ž alebo 8 tyzdnov.

palomka
20. aug 2013

Ja som normalne povedala lekarke, ze by bolo pre mba lepsie ist skor na matersku a nic nenamietala a hned ma vypisala 🙂

stanislavao
20. aug 2013

na matersku sa chodi 4-6 tyzdnov. ked pojdete do poradne najblizsie, tak vas potom vypise. nic nezmeskate.

ribelina
20. aug 2013

Ja mám termín podľa PM 11.12. a na materskú som vypísaná k 30.10. hneď mi to napísal do knižky keď mi ju dával v nejakom treťom mesiaci. Ale podľa veľkosti plodu mám termín až 23.12. takže pomerne dlho budem lenošiť doma kým príde bábo.